• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TESK'ten kurbanlık alacaklara kritik uyarı

Yeniakit Publisher
2022-06-25 18:39:00 -
TESK'ten kurbanlık alacaklara kritik uyarı

Teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki mesafe sorunları nedeniyle internetten kurban satışlarına yönelim oldukça fazla. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden kurbanlık satışıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden kurbanlık satışıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, kurbanlık satın almayı düşünen vatandaşları sahte para ve internetten alış verişlerde yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Bayramın yaklaşmasıyla kurbanlık arayışının da başladığını ifade eden Palandöken, "Vatandaşlar hem kurban pazarlarındaki sahte para dolandırıcılarına karşı hem de internette kurbanlık satışı üzerinden dolandırıcılık yapanlara karşı çok dikkatli olmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, geçen yıl bayramda 950 bin büyükbaş, 2 milyon 750 bin küçükbaş kurban kesildiğini anımsatarak, bu yıl piyasada kurbanlık tedariki ile ilgili bir sorun olmadığını kaydetti.

Teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki mesafe sorunları nedeniyle internetten satışlara yönelim oldukça artmış durumda.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sahte ilanlara dikkat

Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor.

Uygun fiyata aldanmayın

İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı. Şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 liradan hesaplanıyor. Bu hesaplamanın altında kalan kurbanlara dikkat edilmeli.

Sahte para

Sahte paraları ayırt edebilmek için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metin

Akp nin zamları sayesinde millet kurban kesmeyi unuttu gerçi bahçeli ye sorsan ekmek 1 TL sanır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23