• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristlere yaptırdıkları tünellerin boşa gitmesi 'Fransızları' çıldırttı!

Yeniakit Publisher
2019-10-21 12:19:00 -
Teröristlere yaptırdıkları tünellerin boşa gitmesi 'Fransızları' çıldırttı!

ABD ile varılan mutabakat sonucu teröristler Suriye'nin kuzeyinden çıkartılmasını hazmedemeyen Fransa, binlerce ton bedava çimento vererek oluşturulmasına katkıda bulundukları tünel ve mevzilerin imha edilmesini bir türlü kabullenemiyor.

 Çınar Demir  Ankara 

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak üzere başlattığı başarılı Barış Pınarı Harekâtı ve sonrasında ABD ile mutabakatla bölgedeki tünel ve mevzilerin imha edilerek teröristlerin bölgeden çıkartılmaya başlanmasını hazmedemeyen Fransızların karın ağrısının nedeni belli oldu. Akit’in daha önce Afrin ve diğer bölgelerdeki terörist tünel ve mevzilerinde Fransız ve Amerikan ortaklı firmalarının çimentolarının kullanıldığına yönelik haberleri, Fransızların harekât sonrası takındıkları tavırla bir kez daha ispatlandı. Fransızlar, binlerce ton bedava çimento vererek oluşturulmasına katkıda bulundukları tünel ve mevzilerin imha edilmesini bir türlü kabullenemiyor. Bölgedeki en büyük Amerikan üssüne ev sahipliği yapan Fransız Lafarge firmasına ait fabrikanın, delil karartma amacıyla ABD F-15 savaş uçaklarıyla bombalanarak imha edilmesi ise Fransızlar için işin tuzu biberi oldu.

-Akit, Zeytin Dalı Operasyonu sırasında ortaya çıkan kilometrelerce beton tüneller ile ilgili “O çimentolar Türkiye’den mi?” manşetiyle konuyu gündeme getirmişti.

Erdoğan Da Lafarge ihanetini açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı sırasında, “O tünelleri izlediniz değil mi? İçinden kamyonlar bile geçebiliyor. Bunun çimentosu kimden? Lafarge’ın çimento tesisi var, oradan alıyorlar. Tünellere döküyorlar” sözleriyle Afrin’de ortaya çıkarılan kilometrelerce uzunluktaki terör tünellerinin Fransız Lafarge’ın verdiği çimentolarla inşa edildiğini açıklamıştı. Lafarge firmasının, biri Van’da olmak üzere Türkiye’de üç fabrikası bulunuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YAŞAR

Lafarge firmasının, biri Van’da olmak üzere Türkiye’de üç fabrikası bulunuyorsa, en kısa zamanda bu firmaların hesaplarına el konulup, incele başlatılmalı ve ellerinden beton ruhsatları alınmalıdır. Böylece bir daha ORTADOĞU'da bize karşı yapılacak en ufak bir hamlenin cezasız kalmayacağı bildirilmelidir.

Erdi

Acilen bu firmaların fabrikalarına ambargo uygulanması ve satışlarının işlerinin durdurulması ve kapatılması gerek...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23