Ankara’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına tepki yağdı. Teröristlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden siyasetçiler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri terörü lanetleyerek birlik ve kardeşlik mesajları verdi.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: Geçtiğimiz günde gerçekleştirilen alçakça saldırı neticesinde vefat eden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Canlarımıza kasteden, masum sivilleri katleden alçaklar bunun bedelini ağır ödeyecekler.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan: Alçakça, kalleşçe, şerefsizce. Hainler yine masumları hedef aldı. Gözü dönmüş caniler, milletimizi ve devletimizi hedef alanlar bunun karşılığını ödeyecek.
TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Devletimizin kudreti ve milletimizin ferasetiyle birliğimize ve dirliğimize kasteden bu terör şebekesinin kökünü kazıyacağız.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara’daki kalleş terör saldırısını yapan ve yaptıran hainleri şiddetle lanetliyorum. Terör örgütleri, teröristleri ve bunları kullanan ağababaları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla hedeflerine ulaşamayacaklar.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu: Bu saldırı milletimizin birliğine yapılmış bir saldırıdır. Vatandaşlarımıza sağduyu çağrısı yapıyor, kenetlenmeye çağırıyorum. Başımız sağolsun.
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır: Ankara’da meydana gelen alçak terör saldırısında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.
DEVLETİMİZ DİMDİK AYAKTA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu: Bin yıldır bu topraklarda çok ihanete uğradık. Buna rağmen devletimiz, milletimiz, cumhuriyetimiz dimdik ayakta.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı: Ankara’daki alçak saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Ankara’daki patlama milletimizin ve ülkemizin birliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu alçakça saldırıyı yapanlara lanet olsun.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Bu saldırı milletçe birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan hain bir saldırıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik: Ankara’daki terör saldırısını lanetliyorum! Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi: Ankara’da yaşanan hain saldırı sonucu hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet niyaz ediyor. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Ankara’da hepimizi hedef alan menfur terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum.
TERÖR DESTEKÇİLERİNE LÂNET!..
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: Milletimizin başı sağolsun. Terör ve destekçilerine lanet olsun. Biz birlik ve beraberliğimizle bunların üstesinden geleceğiz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: Ankara’daki bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Şiddetle lanetliyorum.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Milletimizin başı sağolsun. Sabır, metanet diliyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içinde bunların da üstesinden geleceğiz.
TSK’DAN KARARLILIK VURGUSU
Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyı sert sözlerle eleştirdi. Kahramanca ve özveriyle terör örgütleriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, milletin engin sevgi ve güveninden aldığı güçle, mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceği bildirilen açıklamada, “Alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısının şiddetle lanetliyoruz” ifadeleri yer aldı.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, “Şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Çok alçakça bir saldırı. Doğrudan doğruya otobüs duraklarının, sivil halkın hedef alınması, bunu çok daha alçaltıyor. Bu saldırı, milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
