• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terhune'deki Hafter güçlerine 17 hava saldırısı düzenlendi

Yeniakit Publisher
2020-04-19 00:51:00 - 2020-04-19 00:54:21
Terhune'deki Hafter güçlerine 17 hava saldırısı düzenlendi

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Terhune'yi geri almak için başlattığı operasyonda kapsamında 17 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçleri Hafter'e bağlı milislere darbe indirmeye devam ediyor.

Öfke Volkanı Operasyonu Medya Merkezi'nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, UMH hava kuvvetlerinin düzenlediği 17 saldırıda, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milisleri ile askeri araçlarının hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu saldırıların UMH güçlerine Terhune yönünde ilerleyişleri sırasında havadan destek vermek ve Hafter milislerinin Trablus'taki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Libya'da hükümet güçleri, Terhune'yi Hafter milislerinden geri almak için dün sabah operasyon başlatmıştı.

Hafter milislerinin başkente yönelik saldırılarında harekat ve lojistik merkezleri olarak kullandıkları Giryan kentini Haziran 2019'da kaybetmelerinin ardından Terhune, yeni toplanma ve ikmal noktası olarak öne çıkmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Memet

Akıt başlık yanlış. Yahudi siyonist uşağı demeliydin. Haçlı dediğin siyonist elinde oyuncak olmuş hristiyan. İyi düşün başlığı.

Zaza

Bence tatbikat mazeret jetlerimiz girdi vuruyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23