• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Tehdit altındayız" dedi ve çağrı yaptı: Vatanını ve milletini seven...

Yeniakit Publisher
2020-03-31 19:50:00 - 2020-03-31 23:43:08
"Tehdit altındayız" dedi ve çağrı yaptı: Vatanını ve milletini seven...

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka sayısındaki artışın endişe verici olduğuna dikkat çekerek hayati uyarılarda bulundu.

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü son günlerdeki vaka artışına dikkat çekerek, "Gelinen son noktada artık hepimiz tehdit altındayız. Milletini, vatanını ve dinini seven bütün vatandaşlarımızın 'evinizde kalın' çağrımıza uyması hayati önem taşıyor." dedi.

'Kontrolden çıkmış bir durum yok'

"Vaka sayımızın gün be gün artıyor olması tabii ki üzücü bir durum." diyen Prof. Özlü, "Koronavirüs tespit edilen hasta sayımız özellikle son birkaç günde katlanarak artmaya başladı. Endişe verici bir süreç yaşıyoruz ama şu an için kontrolden çıkmış bir durum yok. Bizim kontrolden kastımız, sağlık kapasitemizi zorlayan tedavi edemeyeceğimiz aşırı bir hasta yükü durumu. Şu an için bu söz konusu değil ama eğer bu şekilde artmaya devam ederse o noktaya ulaşılması da ihtimaller arasında." ifadelerini kullandı.

'Hepimiz tehdit altındayız'

Gelinen noktada herkesin tehdit altında olduğunu vurgulayan Prof. Özlü, "Milletini, vatanını ve dinini seven bütün vatandaşlarımızın şu üç kurala uyması gerekiyor: 'Evde izolasyon. Sosyal mesafeyi koruma. Ellerimizi yıkamak başta olmak üzere kişisel hijyen.' Eğer bu kurallara uyarsak bu süreci ülke olarak daha az travmayla atlatabiliriz." şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının da tehdit altında olduğunu vurgulayan Prof. Özlü, sağlık çalışanları için de şu uyarılarda bulundu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Biz kıymetli sağlık çalışanlarımız için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tüm uyarılarımızı ayrıntıları ile yazdık. Maske, eldiven ve benzeri tedbir malzemeleri hususunda da devletimizin hiçbir eksiği yok. Ancak bu işin uygulayıcısı biz değiliz. Nasıl vatandaşlarımıza herkes kendi izolasyonuna dikkat etmeli diyorsak bu sağlık çalışanlarımız için de geçerli."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alim

Bellemişsiniz bi evde kal evde kal.nası kalacan evde gökten sofra inmiyor

virüs

Allah bereket versin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23