• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tatilde havuza girenler dikkat! Uzman isim uyardı

Yeniakit Publisher
2021-07-22 10:03:00 -
Tatilde havuza girenler dikkat! Uzman isim uyardı

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Bengisu Ay, tatilde havuza girenlere uyarı yaptı.

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Bengisu Ay, "Havuz sularındaki mikroplar idrar yolu enfeksiyonları, ishal, deri enfeksiyonları, dış kulak yolu, göz ve beyin iltihabına bile yol açabilir." ifadesini kullandı.

Medipol'den yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ay, tatilde havuza girecekler için uyarılarda bulundu.

Ay, havuz sularındaki mikropların idrar yolu enfeksiyonları, vajina enfeksiyonları, ishal, deri enfeksiyonları, dış kulak yolu, göz ve beyin iltihabına dahi yol açabileceğini belirterek, "Yaz tatilinde ya da sonrasında gözde yanma, idrar yaparken yanma, sık idrara gitme, kulakta şişlik kızarıklık, ishal, ateş ve genital akıntı gibi durumlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır." dedi.

Havuzları temizlemek için kullanılan klora rağmen bazı dirençli mikroorganizmaların insanlarda enfeksiyonlara zemin hazırladığını kaydeden Ay, durağan olması nedeniyle havuz sularının bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşturduğuna dikkati çekti.

Ay, herhangi bir rahatsızlığı olan hasta kişilerin kesinlikle havuza girmemesi gerektiğine vurgu yaparak şu değerlendirmeyi yaptı,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Suya girmeden önce ve çıktıktan sonra duş alınmalıdır. Kadınlar tampon kullanacaksa mutlaka sudan çıktıktan sonra tampon değişimi yapmalıdır. Enfeksiyonlar ve idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için ıslak mayo ile kalmamalı, mayo değişimi sağlanmalıdır. Klorlama ve su analizi yapıldığından emin olunmayan havuzlar tercih edilmemelidir. Klorlama gibi dezenfeksiyon yöntemleri ile mikroorganizmalar öldürülür. Ama dirençli olanlar üzerinde bir etki yapamaz. Bu enfeksiyonlardan korunmanın en güzel yolu ise deniz tercihi yapılmasıdır. Deniz tercihi de mavi bayraklı plajlar olmalıdır."​​​​​​​

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23