• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarte tatin tarifi

Ekşi ve tatlı elmaların lezzetinin harmanlandığı Tarte tatin tarifinin sırlarını bu haberde bulabilirsiniz. Son zamanlarda ülkemizde oldukça ünlenen tarte tatinin malzemeleri ve yapım aşamasındaki detaylar için okumaya devam edin!

2019-12-09 21:38:00 -
Tarte tatin tarifi

Ekşi ve tatlı elmaların lezzetinin harmanlandığı Tarte tatin tarifinin sırlarını bu haberde bulabilirsiniz. Son zamanlarda ülkemizde oldukça ünlenen tarte tatinin malzemeleri ve yapım aşamasındaki detaylar için okumaya devam edin!

Harika bir tart tarifini sizler için derledik. Elmaların tadı damağınızda kalacak!

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet orta boy yeşil elma
  • 3 adet orta boy kırmızı elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı su

Öncelikle elmaları dört eşit parçaya bölüp, kabuklarını soyduktan sonra çekirdekli kısımlarını alıp temizleyin.

Toz şeker ve suyu derin bir tavaya alıp, tereyağını katın. Orta ateşte kaynayan karışım, karamel rengini almaya başladığında içerisine elmaları katın.

Kıvam alan sosta yumuşayan elmaları sosuyla birlikte kullanacağınız tart kabının tabanına alın. Elmaları mümkün olabildiğince sık ve düz bir şekilde yerleştirmeye çalışın.

Oda sıcaklığında bekletip, çözülmelerini sağladığınız milföy hamurlarını yan yana dizip, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.

Açtığınız milföy hamurunun yuvarlak şeklinde ve kullanacağınız tart kalıbından daha büyük olması önemli.

2-3 dakika kadar soğuyan elmaların üzerine açtığınız tart hamurunu yerleştirin. Dışarıda kalan kenar kısımlarını tart kalıbının tabanına doğru ittirin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirdiğiniz tartı, ters çevirerek servis tabağına çıkartın.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23