• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever: PKK terörü bu yüzden bitirilemedi

Yeniakit Publisher
2019-05-02 11:42:00 - 2019-05-02 12:15:48
Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever: PKK terörü bu yüzden bitirilemedi

Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, “Yıllardır PKK terörünün bitmemesinin asıl sebebi arkasında Ermeni örgütlerin para, silah ve propaganda desteği olmasıdır.” dedi.

 Mehmet Özmen  yeniakit.com.tr 

Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, yeniakit.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. Yurtsever “Yıllardır PKK terörünün bitmemesinin asıl sebebi arkasında Ermeni örgütlerin para, silah ve propaganda desteği olmasıdır.” dedi.

HDP’nin sözde soykırımın Türkiye’deki bir numaralı sözcüsü olduğuna dikkat çeken Yurtsever, “PKK, 1976 yılında Ermenilerin kurduğu ASALA terör örgütünün devamıdır. Yıllardır PKK terörünün bitmemesinin asıl sebebi, arkasında Ermeni örgütlerin para, silah ve propaganda desteği olmasıdır.” diye konuştu.

İşte Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever’in yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamaları:

Ermeni asıllı HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan…
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- HDP Genel Merkezi, sosyal medya hesabından, “planlı bir etnik kimlik ve inanç soykırımı olan Büyük Felaket’in (Metz Yeğern) üzerinden 104 yıl geçti. Ermeni halkının 104 yıllık acılarını ve yasını paylaşıyoruz…” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu açıklamayı nasıl değerlendirirsiniz?

1915 yılında gerçekleştiği iddia edilen Ermeni Soykırım olayının 100. yıldönümünde dünyanın muhtelif yerlerinde ve de İstanbul'da gösteriler yapıldı. HDP Ermeni Soykırımı tezlerini savunan bir politikayı benimsemiş ve bu yönde kamuoyuna açıklama yapan çalışmalar içinde bulunuyordu. Sonrasında Ermeni asıllı HDP milletvekili Garo Paylan, TBMM kürsüsünde elinde Ermeni Hınçak komitacısı  Hamparsum Bayacıyan'ın fotoğrafı olduğu halde ‘Ermeni Soykırımı’nın tanınması yönünde konuşma yaptı.

Osmanlı yönetimine karşı eylem yapan Ermeni...

- Okurların daha iyi anlayabilmesi için sormak isterim. Kimdir Hamparsum Boyacıyan?

Hamparsum Boyacıyan 1894 yılında Diyarbakır vilayeti Sason dağlarında  yörenin Ermeni, Türk ve Kürt halklarını Osmanlı yönetimine karşı gelmeye isyan etmeye çağıran kişidir. O dönem yapılan eylemler esnasında İngiltere'nin desteğini de arkasına aldı ve Osmanlı yönetimine karşı açıklamalar yapıyordu. Boyacıyan yakalandı, yargılandı. İdam cezası alması gerekirken Batılı ülkelerin mahkemeye baskıları sonucu cezası hafifletildi. Libya çöllerinde cezaevine kondu. Hınçak örgütü tarafından 1906 yılında kaçırıldı. 1908 yılında affedildi. ertesi 1909 yılında da Adana vilayetinden milletvekili oldu. 1915 yılında da Kayseri yakınlarında Hınçak örgütü ile eylem yaparken yakalandı, yargılandı ve idam edildi.

HDP’li Garo Paylan, Ermeni eylemci Boyacıyan’nın fotoğrafını TBMM’de gösterdi!

- Garo Paylan ve Ermeni soykırım iddiası bağlamında…

Aradan geçen yüzyıl sonra ve günümüzde TBMM kürsüsünde adı geçen Ermeni eylemci Boyacıyan'ın fotoğrafını göstererek Türk devletinin ‘özür dilemesini’ beklemek tarihi gerçeklerle bağdaşmaz. Bu sadece bir örnek. Yaşanan olaylarda insani suçlar olabilir. Ama ana hatları ile Ermeni olayları gözden geçirildiğinde  Batılı ülkelerin çıkarları doğrultusunda yaşanan acı olaylar var ve gerçekler çok farklı. Bu konuda Osmanlı Arşivinde bulunan belgeleri görmek bilgi sahibi olmak lazım.

PKK’ya Ermeni örgütleri para, silah ve propaganda desteği veriyor!

- YPG/PKK, Suriye'de işgalindeki bölgelerde Ermeni kökenlerin de aralarında olduğu yabancı teröristlerden yeni bir terör oluşumu kurdu. Dünyanın bazı ülkelerinde tanınan sözde ‘Ermeni yasa tasarısı’ ile Suriye’deki gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son 2 yıldır ABD desteğinde Kuzey Suriye'de PKK destekli YPG kontrol bölgesi var. Türkiye'ye karşı eylem hazırlığında bulunan örgütlerde ermeni asıllı militanlar olabilir. Bu olayın yıllara uzanan tarihi arka planı var. 1984 yılında Beyrut'ta ASALA ile PKK arasında görüşmeler oldu. Anlaşma gerçekleşti. Asala silahlı eylemlerini sona erdirirken amaç birliği içinde bulunduğu PKK'nın Türkiye'ye karşı silahlı eylemlerine destek verdi. Yıllardır PKK terörünün bitmemesinin asıl sebebi arkasında Ermeni örgütlerin para, silah ve propaganda desteği olmasıdır.

Portekiz’in ‘Ermeni Soykırım’ iddiasını kabul etmesi şaşırtıcı değil!

- Portekiz, sözde ‘Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan 29’uncu ülke oldu. Ermeni lobisi Türkiye’ye karşı nasıl bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyor?

Portekiz'de güçlü Ermeni lobisi var. Osmanlı'nın Musul-Kerkük  petrollerinin İngiltere, ABD ve Fransa hesabına aktarılmasında %-5 pay alan Ermeni banker Kalust Güalbenkyan Vakfı Portekiz'de bulunuyor. Ermeni diasporasının en önemli destekçileri arasında bahsi geçen Vakıf çalışmaları da var. Portekiz’in Ermeni Soykırım iddiasını kabul etmesi şaşırtıcı bir olay değil.

Ermeni çevreler Türkiye içinde geniş propaganda çalışması içine girdiler!

- Türkiye’nin ‘Ermeni Soykırımı’ iddialarına karşı nasıl bir çalışma yürütmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?

Türkiye, 1915'de yaşanan olayları Ermeni Soykırımı olarak gören çevrelere karşı yıllardan beri yürüttüğü çalışmalarda önemli başarılar elde etti. Osmanlı Arşivi’nde bulunan yaklaşık 200 milyon belge açıldı. Sadece Ermeni konusunda on binlerce belge var ve bunlar tasnif edilerek yayınlandı. Ermeni Diasporası'nın önde gelen ismi Taner Akçam bile Osmanlı Arşivi'nde rahatça çalışarak belgeler alabiliyor. Ermeni çevreler son zamanlarda sosyal medyayı kullanarak Türkiye içinde geniş bir propaganda çalışması içine girdiler. Üzülerek belirteyim ki Türkiye'de konu ile ilgilenmesi gereken tarihçiler bu konuda yeteri kadar duyarlı değil ve seslerini duyuramıyorlar.

Dünyaya güçlü bir mesaj vermemiz gerekiyor!

- Türkiye bu konuda neler yapmalıdır sizce?

Türkiye son yıllarda içeriden ve dışarıdan askeri darbeler dahil çeşitli saldırılara uğradı. Suriye örneğinde olduğu gibi devlet zafiyete düşseydi Ermeni projeleri ve ayrılıkça istekler gündeme getirilecek, Türkiye parçalanacaktı.  Ama böyle bir durum gerçekleşmedi. Türkiye elinde bulunan imkanları kullanarak tarihte yaşanmış Türk - Ermeni olaylarını objektif bir tarzda kitap, belgesel film, internet paylaşımı gibi alanlarda dünyaya güçlü mesajlar vermelidir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23