Ülkemizde tarçın elması olarak bilinen graviola meyvesinden haberdar mıydınız? Peki ya faydalarından? Detaylar haberimizde...
Dünyada guanabana, graviola, soursop ve annona muricata olarak bilinen ülkemizde ise tarçın elması olarak adlandırılan meyve tropikal iklimlerde yetişiyor.
Dikensi ve yeşil dış kabuğa sahip meyvenin içi beyaz ve karpuza benzer iri çekirdeklerle bezeli... Sulu ve oldukça tatlı olan bu meyve sıkılıp içilebildiği gibi reçel ve marmelatı da yapılıyor.
B1, B2 ve C vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, magnezyum içeren tarçın elması güçlü bir antioksidandır ve bu sayede bağışıklık sitemini güçlendirerek kanserden korur. Grip ve nezleden korur. Vücuda enerji verir. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. İltihaplanmayı iyileştirir. Ağacının yaprakları çay olarak tüketilince tansiyonu dengeler.