• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksi plakası borsası toz duman! Fiyatları dedikoduyla artırdılar

Yeniakit Publisher
2020-01-25 10:03:00 - 2020-01-25 10:05:48
Taksi plakası borsası toz duman! Fiyatları dedikoduyla artırdılar

2 milyon 400 bin liraya varan plaka bedelleri taksici piyasasında şaşkınlıkla karşılanırken, yatırımcılar, “Yalan yanlış beyanlarda bulunarak, hileler yaparak kârlarını katlama gayretine giren galericilere itibar etmemek gerekiyor” uyarısı yaptı.

 Buğra Kardan 

Taksi plaka alım satımı yapan galericilerin, tarifelerini tabelalardan ve sanal ortamdan kaldırmaları akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Bu süreçte İBB’nin plaka dağıtımı için yeni bir ihale açacağı büyük bilgisi rol oynadı.

Manipülasyon kokusu var

Kısa sürede 2 milyon 400 bin liraya varan plaka bedelleri taksici piyasasında şaşkınlıkla karşılanıyor. İhale haberlerinin bedelleri önemli ölçüde arttırdığını belirten plaka yatırımcıları, “Öyle görünüyor ki galericiler fiyatlarla oynama, manipülasyon yapma derdindeler” görüşünü savunuyor.

Galericilerin plakaları 1 milyon 900 bin liraya alıp 2 milyon 400 bin liradan satmayı amaçladığına işaret eden aynı yatırımcılar, “Yalan yanlış beyanlarda bulunarak, hileler yaparak kârlarını katlama gayretine giren galericilere itibar etmemek gerekiyor” uyarısı yaptı.

Duyumlar belirleyici

Plaka ticareti yapan Atlı Taksi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy Atlı da fiyatlarda duyumların belirleyici olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Doğal olarak 2 milyon 400 bin liraya satılan bir plakanın 2 milyon 100 bin liraya gerilemesi yatırımcıları tedirgin eder. Onun için galerici arkadaşlarımız tabelaları kapatma kararı aldı. Şu muhakkak ki dolar ve altın gibi plaka fiyatları da bir iddiadan ötürü artabilir. Haliyle bu durum bizi yönlendirme yapmaktan, müdahalede bulunmaktan kaçınmaya itiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eski İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Uğur ise plakaların fiyat oyunlarına alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Uğur, “Manipülatörlere karşı dikkatli olunmalı. Plakaları uygun fiyatlardan alıp pahalıdan satma yarışına giren vurgunculara prim verilmemeli” tembihinde bulundu. “Plakanın bedelini devlet tayin etmeli” önerisini sunan Uğur’dan ayrıca “Şu anda vurguncular devrede. Ortada kural kaide yok. Bu derde deva bulunmalı” çağrısı geldi.

İlave önlem alınmalı

Taksici esnafından İzzettin Oğuz, plaka yatırımı yapanların adedinin devamlı arttığını dile getirerek, “İstanbul’da taksi plakası yatırımı devamlı prim yapıyor. Bunda talebin büyük rolü var, fiyat skalası 2 milyon lirayı bulsa da piyasada bu işin alıcısı da var satıcısı da. Biz emektârlar ise ekmeğimiz için çalışıyoruz. Günlük kazandığımızı plaka ve taksi sahibine ulaştırıyoruz” dedi. Plaka fiyatlarının devamlı speküle edildiğine de dikkat çeken Oğuz, “Bu konuda önlem alınmalı. Denetimlere odaklanılmalı” uyarısında bulundu.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hsyn2802

taksi, dolmuş, minibüs vs plakalara değer verdirten vede bundan rant sağlayan yalaka ve kodamanlar olduğu sürece bu sıkıntılar olacaktır. oldu olacak "K" plakaları da değer verdirip ondanda rant sağlayın. böyle bir şey yok yahu. çalışarak değil de alüminyum plaka üzerine yazılan sayılardan para elde etme mantığı nasıl bir zihniyettir? Allah C.C. bunların hesabını sormayacak mı sanırlar?

Vahap Kalyoncu

Bu eski başkan sanki kendi zamanında farklı bir şey yapmiş gibi konuşuyor yakında oda seçimi var maksat taksıcının derdi değil makamı kapıp ranta ortak olmak .Aslında herkes galericilere yükleniyor ama onlarsızda olmaz mesele bunları adam gibi düzenlemekte.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23