• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tahmini rakam belli oldu! İşte yerli otomobilin ön sipariş fiyatı

Yeniakit Publisher
2020-01-01 01:01:00 -
Tahmini rakam belli oldu! İşte yerli otomobilin ön sipariş fiyatı

TOGG tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli yerli otomobilin ön sipariş için ödeme miktarının 30-40 bin lira olarak belirleneceği tahmin ediliyor.

Beş büyük şirket tarafından oluşturan bir konsorsiyum olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli yerli otomobil, gündemde kalmaya devam ediyor. Belediyelerden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından spor kulüplerine kadar pek çok kurum ve kuruluş, araca talip olduklarını açıkladı. Türkiye’nin otomobili için talebin şimdiden 120 bini aştığı söyleniyor.

Tasarımı kadar sahip olduğu üstün teknolojik özelliklerle de dikkat çeken yerli elektrikli otomobil için ön sipariş süreci başlıyor. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre bu süreç, tek elden yönetilecek ve koordinasyonu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sağlayacak. Böylece söz konusu çalışma ile Türkiye’de yerli otomobili kaç kişinin almak istediği belli olacak.

Webtekno'nun haberine göre, hesap, fabrika kurulduktan sonra oluşturulacak. TOBB bünyesinde toplanacak ön ödeme paralarının, fabrika için gerekli olan yatırımın bir kısmını karşılaması bekleniyor. Ön ödeme miktarının ise 30-40 bin lira olarak belirleneceği tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, Anadolu’nun dört bir tarafından gelecek alım taleplerinin yerli otomobilin üretim sürecine destek olacağını belirtti. "Bu kampanya, tabandan gelen taleplerle öne alındı. Fabrikaya en büyük destek bu kampanya olacak” diyen Burkay, şu anda neredeyse yıllık üretim rakamı olan 175 bin adet kadar talep olduğunu aktardı.

Yerli elektrikli otomobilin üretileceği fabrika, Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak. TOGG tarafından 22 milyar lira yatırımla inşa edilecek olan fabrikaya devlet desteği de sağlanacak. Kurulacak üretim tesisinde 300’ü nitelikli personel olmak üzere toplam 4 bin 323 kişiye iş sağlanacak. Yerli otomobil 5 farklı modele sahip olacak ve yılda 175 bin adet üretilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tarafsız

İnşallah bu arabamızın akibeti Ekim 2015 de AKP li bakan Fikri Işık'ın tanıtıp 2018 de üretim sözü verdiği yerli arabaya benzemez.

Barıs kar

Cok harika bir arac yapandanda yaptıranda da Allah razı olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23