• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi yazardan ilginç yorum: Hıristiyanlar, Müslümanlar'dan önce yerleşti

Yeniakit Publisher
2019-02-19 20:40:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Suudi yazardan ilginç yorum: Hıristiyanlar, Müslümanlar'dan önce yerleşti

Suudi Arabistanlı yazar Muhammed El Saad ilginç bir çıkışla, Hıristiyanların, Müslümanlar'dan önce Körfez'e yerleştiğini iddia etti.

Suudi Arabistanlı yazar Muhammed El Saad, Körfez'deki Hıristiyanların tarihine değinerek, bölgedeki en erken Hıristiyan varlıklarının Kuveyt, Bahreyn ve Umman kıyılarında bulunduğunu iddia etti.

Hristiyanların bölgedeki varlığının İslam öncesi zamanlara dayandığını ve en belirgin varlıklarının Bahreyn'de olduğunu ve bunun misyonun çoğunluğunu oluşturan 'Abd Kays' kabilesi olduğunu söyledi.

El-Saad, “Bölgenin özellikleri ve nüfus bileşenleri, son iki bin yıl boyunca, İngiliz Mandası ve ardından Körfez'e yapılan misyoner görevleriyle devam etti” dedi.

1960'lı yıllardan 1971'e kadar elde ettikleri bağımsızlıklarından bu yana, Körfez ülkeleri "kendi bölgelerinde yaşayan Hristiyan varlığını, ya yabancı topluluklar ya da yerel halklar olarak" tanımıştır diyen Suudi yazar,  Suudi yazar, Kuveyt'te 10 kilisenin varlığına dikkat çekti.

Yazar, Katar’a gelince, orada bulunan Hristiyan varlığının büyük ölçüde garip olmadığını, örneğin Doha’nın az sayıda Hristiyan’a hizmet etmesine rağmen Orta Doğu’daki en büyük kiliseyi inşa ettiğini ettiğini belirtti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23