• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'da şok eden iddia

Yeniakit Publisher
2017-11-12 08:22:00 - 2017-11-12 08:30:02
Suudi Arabistan'da şok eden iddia

Suudi Arabistan’da Prens Mansur bin Mukrin ve üst düzey 8 bürokratın öldüğü helikopter kazasının suikast olabileceği iddia edildi.

New Khaleej sitesinin haberine göre Mükrin, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın tahta geçişine karşıydı ve ve bu doğrultuda prenslerden oluşan bin kişiye gönderdiği mektupta gençlere harekete geçme çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan’da Prens Mansur bin Mukrin ve üst düzey 8 bürokratı taşıyan helikopterin hükümet kuvvetleri tarafından kasıtlı olarak hedef alındığı iddia edildi. İddialara göre Prens Mansur bin Mükrin, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın tahta geçişine karşı çıkması sebebiyle hedef alındı. Kaynakların New Khaleej sitesine aktardıkları iddialara göre Bin Mükrin prenslerden oluşan bin kişiye gönderdiği mektupta, Selman’ın tahta geçişinin desteklenmemesini istedi ve gençlere harekete geçme çağrısında bulundu.

SAĞ KURTULAN OLMADI

Bu saldırı ile kraliyet ailesine, Selman’ın kendisine karşı çıkanları susturmak için her şeyi yapmaya hazır olduğu mesajı verildiği yorumu yapılıyor. SuudiArabistan’da 11 prens ve görev başındaki 4 bakanın yanı sıra, aralarında eski bakanların da olduğu 38 yetkilinin tutuklandığı gözaltı dalgasının ardından prensin helikopterinin düşmesi akıllara sabotaj ihtimalini getirmişti. Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düşmesi sonucu heyetteki herkes hayatını kaybetmişti. Prens Mansur, eski veliaht prens bin Naif’e olan yakınlığı ile biliniyor. Mansur’un babası Mukrin bin Abdülaziz de veliaht prens olarak uzun yıllar tahta varis olarak kaldı.

SUUDİ VATANDAŞ KAÇIRILDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu arada Lübnan’da Suudi Arabistan vatandaşı kaçırıldı. Lübnan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan vatandaşı 1985 doğumlu Ali el-Bişravi, kimliği belirsiz kişilerce dün gece Adma yakınlarındaki evinden çıkarıldı ve halen dönmedi.” denildi. Açıklamada İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk’un, “Lübnan’da ikamet eden ve ülkeyi ziyaret eden tüm Arap ve yabancılar gibi Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği de tüm kurum ve organlarıyla Lübnan yönetimi için önceliklidir.” ifadelerine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23