Sütten çökelek nasıl yapılır?

Satılan lor peynirleri çökeleğin yerini tutmasa da tüketiyoruz. Peki ama çökeleği evde yapma imkanınız olsa? Evde çökelek nasıl yapılır? Süt çökeleği yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

13 Eylül 2019 Cuma 17:14
Sütten çökelek nasıl yapılır?

Satılan lor peynirleri çökeleğin yerini tutmasa da tüketiyoruz. Peki ama çökeleği evde yapma imkanınız olsa? Evde çökelek nasıl yapılır? Süt çökeleği yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Protein ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan çökelek, mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Bu nedenle paketli ve katkı maddeleriyle dolu olan, lor peyniri adı altında satılan peynirler yerine, evde kendi çökeleğinizi yapmanız en doğru tercih olacaktır. 

Piyasadaki peynirler ve ev yapımları birbirleriyle pek kıyaslanamasa da, evde yapılan her ürünün sağlık açısından daha olumlu sonuçlar verdiği kesindir. Bu peynir, lor, çökelek veya diğerleri için de geçerlidir.

Not: Süt kaynattığınızda kesilen sütü çökelek yaparak değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1-2 limon

İki litre sütü tencereye alıp, köpük köpük olana denk kaynatın.

Süt kaynadıktan sonra, 1 limonun suyunu ekleyin ve sütü kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Süt kesilmeye başlayınca kesikleri tencereden alın ve süzgeçe yerleştirin.

Bu işlemi tenceredeki süt su halini alıncaya devam edin. Gerektiği zamanlarda süte limon suyu ekleyip kestirmeye devam edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma 17:14

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    19 Eylul 2019