Sütlü muhallebi nasıl yapılır? Kolay hazırlanabilir sütlü muhallebi tarifi ve malzemeleri
Midenizi yormayan, yedikten sonra rahatsız etmeyen özellikle yaz aylarının en sevilen tatlılarından olan muhallebinin yapımı internette araştırılan tarifler arasında. Peki, sütlü muhallebi nasıl yapılır? Sütlü muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? İsteğe göre tarçınla da tüketilebilen sütlü muhallebinin tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Midenizi yormayan, yedikten sonra rahatsız etmeyen özellikle yaz aylarının en sevilen tatlılarından olan muhallebinin yapımı internette araştırılan tarifler arasında. Peki, sütlü muhallebi nasıl yapılır? Sütlü muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? İsteğe göre tarçınla da tüketilebilen sütlü muhallebinin tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Malzemeler
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (Üzeri için kullanılacak)
Tarçın (İsteğe bağlı)
Sütlü muhallebi nasıl yapılır?
Muhallebi yapımına sütü tencereye alarak başlayın. Un ve nişastayı elekten geçirip süte ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz olana dek karıştırın. Şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Muhallebinizi karıştırdıkça kıvam alacak ve yoğunlaşacak. Dibini tutturmak için başından ayrılmayın. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip blenderdan geçirin. Soğuyunca dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekleyip servis edin.
Sütlü muhallebi kaç kalori?
Sade sütlü muhallebinin 100 gramı 122 kcaldır. İçine ekleyeceğiniz damla sakızı ya da meyveler kalorisinin değişmesine de sebep olur. Şeker hastaları şeker yerine tatlandırıcı kullanarak muhallebi tüketebilir. Ama porsiyonlar küçük tutulmalıdır.
