• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süt böreği tarifi: Şip şak hazırlayın (süt helvası) kaşık kaşık yiyin!

Yeniakit Publisher
2022-08-13 18:57:00 - 2022-08-15 17:13:18
Süt böreği tarifi: Şip şak hazırlayın (süt helvası) kaşık kaşık yiyin!

Bugün çok pratik bir tatlı tarifimiz var. Yapılışı yöreden yöreye değişen süt böreği tarifini pratik bir şekilde hazırlayın! Şip şak hazırlanan pratik tatlı börek arıyorsanız, bu tarif tam sizlik...

Süt böreği tarifini sadece 20 dakika içinde hazırlayıp kaşık kaşık yiyebilirsiniz. Üzeri nar gibi kızaran bu tatlı keyif bazı yörelerde süt helvası olarak da biliniyor. Yumurta, süt, un ve toz şeker ilavesiyle hazırlanan muhallebi fırınlandıktan sonra servis edilir.

Kaşık kaşık yenir: Süt böreği

Malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta

Süt helvası tarifi nasıl yapılır?

Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız 3 yemek kaşığı tereyağını 180 derece fırında, 5 dakika kadar ısıtın. Sütü derin bir tencereye alın. Un, toz şeker ve yumurtaları ekleyin. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Koyu bir kıvam alan karışımı ocaktan alıp hafif yanık bir görüntü alan tereyağının üzerine azar azar ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirip üzeri kızardıktan sonra ılık olarak servis edin.

Püf noktası: Tereyağını çok fazla yakmadan ısıtmaya özen gösterin.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23