• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriyeli muhalif 3 grup bölgelerinde sigara içilmesini yasakladı

Yeniakit Publisher
2016-05-06 18:45:00 - 2019-01-31 21:07:02
Suriyeli muhalif 3 grup bölgelerinde sigara içilmesini yasakladı

Suriye’de başta İdlib bölgesi olmak üzere elinde tuttuğu bölgelerde şeriatı uygulayan Muhaliflerin en büyük 3 hareketi sigaranın alış ve satışını yasakladı.

Nusret Cephesi mensuplarının şu ana kadar sigara kullanması zaten yasaktı ama halka şeriatı uygularken bu konuda tedricilik (Derece Derece) uygulandığı görülüyor. Nitekim İslam tarihinde de ele geçirilen bölgelerde şeriatın bazı hususları tedrici olarak uygulamaya geçirilmiş, halkın buna uyum sağlaması amaçlanmıştı.

Ahraru’ş-Şam, Nusret Cephesi, Feylaku’ş-Şam’ın ortak beyanatı;

''Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. Hamd, Allah’adır. Salat ve selam ise Allah’ın Resulü’ne olsun. Bundan sonra:

Allah azze ve celle Araf Suresi 157. ayetinde ‘…temiz şeyleri kendileri için helal, pis şeyleri de haram kılar’ buyurmaktadır. Peygamberimiz (sav) de İbni Mace’de geçen bir hadis-i şeriflerinde ‘İslam’da zarar görme ve zarar verme yoktur’ buyurmaktadır. İşte bu bilgiler ışığında sigarının içerisinde bulunan uyuşturucu ve zehirli kimyasallar ile bedene verdiği zarar onu şer’i olarak haram kılar.

Fıkıhta kullanımı haram olan birşeyin ticareti de haramdır. Bu konuda Peygamberimiz (sav)‘Allah’ın haram kıldığı şeylerin, ticareti de haramdır.’ buyurmaktadır. Bu sebeple sigaranın satışı da bir haramdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Allah Resulü (sav) Tirmizi’de geçen bir hadis-i şeriflerinde ‘Haram ile beslenip büyüyen ateşe layıktır.’ buyurmaktadır.

Tüm bunlar neticesinde biz, Allah’ın şeriatinin yeryüzündeki uygulayıcıları olarak şu karara vardık:

Sigaranın alımı ve satımı yasaktır. Yakalanan sigaralar; az veya çok olmasına, sabit bir mekanda veya taşınıyor halde olmasına bakılmaksızın, her ne şekilde olursa olsun, bulunduğu yerde yakılarak imha edilecektir.

Bu kararın yürürlüğe gireceği tarih:

Hicri 30 Receb 1437

Miladi 07 Mayıs 2016

Bu karara imza atanlar: Ahraru’ş-Şam, Nusret Cephesi, Feylaku’ş-Şam'' 
 

 



ocZlzf75

Nusret Cephesi daha önceden de halka sigara içmemelerini telkin eden kampanya düzenlemiş  “Sigara yerine misvak ve parfüm kullanın.” diyerek koku ve temizliğe dikkat çekmişti Kampanyada sigara karşıtı broşürlerle birlikte misvak ve parfüm de ücretsiz olarak halka dağıtmıştı.

 

nusra-sigara-karsiti-kampanya02.jpg
Yine sosyal medyada yayınlanan görüntüde, Nusret Cephesi'nin Cisr eş Şugur'da sigarayı yasakladığını duyurmuş ve bazı sıgaraları yakarken görüntüler paylaştığı belirtilmişti.

Nusra Cisr eş Şugur'da Sigarayı yasakladı (Foto)

Kaynak:KüreselAnaliz

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23