• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan'da Netanyahu gerginliği

Yeniakit Publisher
2020-02-04 17:04:00 -
Sudan'da Netanyahu gerginliği

Sudanlı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, İsrail'in katil başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi sonrası ülkede protesto gösterileri düzenlendi.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın Uganda'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi başkent Hartum'da protesto edildi.

Başbakanlık önünde toplanan ve ellerinde "İsrail ile normalleşmeye hayır. Filistin İslam'ın onurlu başkenti" yazılı dövizler taşıyan protestocular, Burhan'ın Netanyahu ile görüşmesine tepki gösterdi.

Orgeneral Burhan ve Başbakan Abdullah Hamduk aleyhinde sloganlar atan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Orgeneral Burhan, dün İsrail Başbakan Netanyahu ile Uganda'da bir araya gelmiş, İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada ise görüşmenin Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin davetiyle gerçekleştiği duyurulmuştu.

Netanyahu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirecek iş birliğini başlatma konusunda fikir birliğine vardık." ifadelerini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail, 1967’de Filistin topraklarının işgaline tepki olarak ilişkilerini kesen Afrika ve Körfez ülkeleri ile yeniden arasını düzeltmek istiyor.

İsrail ile barış anlaşmaları yapan Mısır ve Ürdün dışında hiçbir Arap ülkesinin Tel Aviv yönetimiyle resmi ilişkisi bulunmuyor.

Sudan'ın başkenti Hartum, 1967'deki Arap-İsrail savaşının ardından burada düzenlenen ve "İsrail ile barışa hayır, İsrail'in devlet olarak tanınmasına hayır ve İsrail ile müzakerelere hayır" içerikli genelgeyle sonuçlanan Arap Zirvesi nedeniyle "3 hayırın başkenti" olarak da biliniyor.

İsrail'in 54 Afrika ülkesinden 39'uyla diplomatik ilişkisi bulunuyor. Senegal, Mısır, Angola, Gana, Fildişi Sahili, Etiyopya, Güney Afrika, Nijerya, Kenya ve Kamerun olmak üzere 10 ülkede ise İsrail elçilikleri bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Berzah_

İkinci sisi vakası,el beşiri indirdiler yerine bu yahudi uşağını getirdiler,sudanı bile savunamadık elimizden kaydı gitti,sırada libya var burda elimizi çabuk tuttuk ama yeterli değil verdiğimiz destek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23