• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan'da darbe yönetimi duyurdu! O isim Türkiye'de

Yeniakit Publisher
2019-05-14 12:12:00 - 2019-05-14 12:12:50

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sudan'da darbe yönetimi duyurdu! O isim Türkiye'de

Sudan'da yönetimi ele geçiren Askeri Geçiş Konseyi, devrik lider Ömer El Beşir'in gözaltına alındığı iddia edilen kardeşinin Türkiye'de olduğunu söyledi.

Sudan'da lider Ömer el Beşir'in devrilmesinden sonra yönetimi devralan Sudan Askeri Geçiş Konseyi, el Beşir’in iki kardeşiyle ilgili daha önce yapılan bir açıklamayı düzeltti.

Konsey 17 Nisan’da Ömer el Beşir’in 5 kardeşinden ikisi olan Abdullah Hasan el Beşir ve El Abbas Hasan el Beşir’in gözaltına alındığını duyurmuştu. Konsey Sözcüsü Şemseddin Kebaşi ise bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını, El Abbas Hasan el Beşir’in 18 Nisan’da komşu bir ülkede görüldüğünü söyledi. Ülke adı vermeyen sözcü, “Sudan yetkilileri bu ülkeyle irtibat halinde ama El Abbas Hasan el Beşir’i bize teslim etmeyi reddediyorlar” ifadelerini kullandı. Kebaşi “Daha sonra da kendisinin Türkiye’de olduğu haberi geldi” dedi.
Ömer el Beşir’in kendisi ise başkent Hartum’daki Kober hapishanesinde tutuluyor.

Sudan'da 19 Aralık'ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan gösterilerin, hızla Hartum ve ülke genelinde hükümet karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordunun 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el Beşir dönemi sona ermişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23