• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sonbahar mevsimi için Google’dan doodle! Milyonlar tıkladı

Yeniakit Publisher
2021-09-22 17:19:00 -
Sonbahar mevsimi için Google’dan doodle! Milyonlar tıkladı

Sonbahar mevsimi geldikten sonra yazlık kıyafetler rafa kaldırıldı. Sonbahar mevsimine ilişkin Google çok özel bir paylaşım yaptı. Sonbahar mevsimi Google tarafından da özel bir doodle ile paylaşıldı. Milyonlarca kullanıcı Google'ın anasayfasında yer alan tasarıma tıklayarak sonbahar mevsimi ile ilgili içeriklere kolaylıkla ulaşabildi.

Sonbahar mevsimi geldi çattı. Milyonlarca vatandaş mevsim değişikliğiyle birlikte kendinde de değişiklikler hissedebiliyor. Yapılan işler, yaşam tarzı, seyahatler doğal olarak alışveriş… Bunun yanında koronavirüs tehdidi devam ederken farklı hastalıklar da bu mevsimde etkisini daha fazla gösterebiliyor. Boğaz ağrıları, gribal enfeksiyonlar…

Sonbahar mevsiminin yine en güzel yanlarından biri de doğal güzellikleri. Kuşkusuz insanlar bir yere gezintiye çıktığında video ve fotoğraf çekme tutkusunu elinden bırakmıyor.

Sonbahar, Google tarafından bugüne özel Doodle olarak kullanıcıların karşısına çıktı. Sonbahar’ın ilk günü olarak kabul edilen, 22 Eylül'den itibaren gündüzler kısalır, geceler uzamaya başlar. İşte son bahar ekinoksu ve merak edilenler…

Sonbahar mevsimi ne zaman başlar?

Google'ın ana sayfasına taşıdığı Doodle'a giriş yapınca kullanıcıların karşısına Sonbahar'ın tarihleri olan 22 Eylül – 21 Aralık çıkıyor.

Yaz ve kış mevsimleri arasında yer alan sonbahar, Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk geliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kış mevsiminin habercisi olarak görülen sonbahar'da gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar.

Sonbahar ekinoksu nedir?

23 Eylül, Sonbahar’ın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olarak adlandırılır. Kuzey ve Güney Yarım Küre, güneş ışınları öğle vаkti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmеye başlar. Bu tarihten itibаren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur . Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır .

Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktаsında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23