• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soğan turşusu nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-23 11:53:00 - 2021-10-23 11:54:48
Soğan turşusu nasıl yapılır?

Soğan bu sefer turşuya konuk oluyor.

Soğan bu sefer turşuya konuk oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • Mor soğan
  • Sirke
  • Şeker
  • Tuz
  • Su

Yapılışı

Soğanları halka veya yarım ay şeklinde şekilde doğrayın. Soğanları bir kavanoza alın ve üstünü geçecek kadar turşu suyunu hazırlayın. Bunun için her bir bardak suya bir bardak sirke, bir yemek kaşığı tuz ve şeker ekleyin ve kaynatarak erimesini sağlayın. Bu tarifte elma sirkesi kullandık. Tuz olarak kaya tuzu ve şeker yerine bal kullanabilirsiniz. Kaynayan suyu soğanları tamamen öretecek şekilde kavanoza boşaltın ve oda sıcaklığını gelene kadar dinlendirin. Buzdolabında bekletin. Dilerseniz sumak katarak lezzetlendirebilirsiniz.

 

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23