• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonistlerden Ramazan'da Ezan'ı susturma girişimi! Filistinliler ayakta

Yeniakit Publisher
2019-05-22 20:22:00 -
Siyonistlerden Ramazan'da Ezan'ı susturma girişimi! Filistinliler ayakta

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin orta kesiminde yer alan El-Ludd şehrinin ahalisi Ramazan'da camilerde Ezanların susturulmasını engellemek için mücadele ediyor.

İşgal yönetimine ait belediyenin desteğiyle faaliyet yürüten "Tevrat Çekirdeği" adlı örgüte bağlı yahudi gruplar bu şehirde ezanların susturulması için yoğun faaliyet yürütüyor.

El-Ludd camilerinde ezanların susturulması için çağrıların tekrar etmesi üzerine onlarca Müslüman ezanların susturulması çabalarına ve camilere ve kutsal mekanlara dokunulmasına karşı durmak amacıyla protesto gösterileri düzenledi.

Söz konusu şehirde yaşayan Müslümanlar ezan seslerinin susturulması çabalarına tepkilerini dile getirdi ve dini prensiplerin uygulanmasının engellenmesi çabalarına müsaade etmeyeceklerini ifade ettiler.

Şehrin ileri gelenlerinden Yusuf El-Baz şöyle konuştu: "Birkaç gün önce beni Lud polis merkezinden aradı ve gitmemi istediler. Ama ben kabul etmedim. Çağrılmamın sebebini sorduğumda da polis meselenin Lud camilerinde hoparlörden ezan okunmasıyla ilgili olduğunu söyledi."

Ahalinin ileri gelenleri Tevrat Çekirdeği örgütünün yönlendirdiği ezanları susturma çabalarıyla ilgili verdikleri bilgide bu çabaların geçmişte de yürütüldüğünü ancak başarısız olması üzerine küllendiğini, bugün ise yeniden başlatıldığını dile getirdiler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ahali her ne pahasına olursa olsun ezanların susturulmasına müsaade etmeyeceklerini ve bunun için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23