• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şırnak Üniversitesi’nde skandal! Doçent olmadı, Doktor Öğretim Üyesi olsun!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Şırnak Üniversitesi’nde skandal! Doçent olmadı, Doktor Öğretim Üyesi olsun!

İlim ve bilim üretmesi beklenen üniversiteler, son dönemde peş peşe yaşanan skandallarla gündeme geliyor.

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde sahte doçentlik belgeleriyle sarsılan Şırnak Üniversitesi’nde tepki çeken yeni bilgiler ortaya çıktı. Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) doçentlik belgesini iptal ettiği Öğretim Üyesi Sedat Çelik’in, Şırnak Üniversitesi yönetimi tarafından görevden alınmadığı, aksine kısa süre içinde farklı bir kadroya atandığı öğrenildi.

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın, Çelik’i üniversitede tutmak için Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) yanıltarak jet hızıyla “Doktor Öğretim Üyesi” kadrosu açtığı öne sürüldü.

Benzer bir skandalın daha önce de yaşandığı belirlendi. Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde doçent kadrosunda görev yapan Hatice Suna Sönmezalp’in de doçentlik belgesinin ÜAK tarafından iptal edildiği, dönemin üniversite yönetiminin ise farklı bir yol izleyerek Sönmezalp’in üniversite ile ilişiğini kestiği öğrenildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23