• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıkıyı gören terörist Salih Müslim'den HTŞ'ye çağrı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

HTŞ'nin Suriye'de ilerlemesi sonrası rejim güçleri gibi terör örgütü PKK ve uzantıları da köşeye sıkıştı. YPG/PYD eş başkanı Salih Müslim, HTŞ'ye diyalog çağrısı yaptı.

27 Kasım'da Suriye'de Beşar Esad rejimine karşı operasyon başlatan silahlı muhalif gruplar; Halep, İdlib, Tel Rıfat'ın ardından dün akşam saatlerinde Hama'yı da ele geçirdi. Muhalifler, başkent Şam öncesi son durak olan Humus'u da ele geçirdi.

Bölgeden sıcak gelişmeler gelmeye devam ederken, dikkat çeken bir açıklama yapıldı. YPG/PYD eş başkanı Salih Müslim, Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile diyaloğa hazır olduklarını söyledi. El Arabiya televizyonuna konuşan Müslim, şu ifadeleri kullandı: "HTŞ hakkında iyimserim. Suriye Milli Ordusu'ndan daha disiplinli ve uzlaşmacılar. Onlar da Suriyeli. Suriye'nin çeşitliliğini desteklemeliler. Suriye'de bir arada yaşama geleceği inşa etmek için Heyet Tahrir el Şam ile diyaloğa hazırız."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Zaten Ypg ye karışmıyor HTŞ... Hatta Ypg Halep'te duruyor... Firatin dogusu tamamen ypg ye geçti...

Cenk

Bunlar sıkışınca böyle der ilk fırsatta arka planda Her kalleşligi yaparlar onun icin her zaman kullanılmaya hazir umut verilmiş olarak beklerler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23