Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sezaryen doğumla ilgili iddialar hakkında Akit'e özel açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, hastanelerde normal doğum yaptırılması gereken hamilelere, sezaryenle doğum yaptırıldığı ve bu nedenle birçok yenidoğan bebeğin komplikasyon yaşadığı iddiaları üzerine Akit’e özel açıklamalarda bulundu.
Demircan, “Doğum fizyolojik bir olaydır, normal bir süreçtir ama her normal hadisede sıkıntılar yaşanabilir. Sezaryen, normal dışı bir durum olduğunda yapılan tıbbı bir müdahaledir. Dolayısıyla doğumu, öncelikle normal bir hadise, fizyolojik bir olay olarak kabul etmemiz lazım. Sezaryen istisnai bir durumdur, aslolan normal doğumdur. Dünyada sezaryen oranı yüzde 10-12 arasındayken Türkiye'de sezaryen oranı yüzde 53. Bu düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.
Demircan, sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği düzenlemelerin müjdesini de vererek, “Sağlık turizminden, sağlık çalışanlarının özlük haklarına kadar pek çok konuda düzenleme yapacağız. Düzenlemeyi bütçeden sonra Meclis’e sunacağız” dedi.
