• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şer ittifakı gaza geldi! Aralarında o vekil de var!

Yeniakit Publisher
2020-02-26 19:03:00 -
Şer ittifakı gaza geldi! Aralarında o vekil de var!

TBMM Genel Kurulu'nda doğalgaz tartışması yaşandı. CHP, İP ve HDP'li milletvekillerinin doğalgaz faturalarına ilişkin eleştirilerde bulunması üzerine, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, "2002 yılına baktığımızda ülkemizde sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli olmak üzere 5 büyük ilimizde doğal gaz dağıtımı vardı. "Türkiye olarak Avrupa ülkeleri içinde doğalgazı en ucuza kullanan ülkelerden birisiyiz." açıklamasında bulundu. İtiraz edenler arasında, kızı şatafatlı Noel partisi veren İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın da bulunması dikkat çekti.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda doğalgaz fiyatlarına ilişkin tartışma yaşandı.

CHP, İP ve HDP’li milletvekillerinin doğalgaz faturalarının yüksekliğinden şikâyet ederek hükümeti hedef alması üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu açıklamalarda bulundu.

Günümüzde 81 ilin 550 yerleşim yerine doğalgaz arzı sağlandığına dikkat çeken Şatıroğlu, "Türkiye olarak Avrupa ülkeleri içinde doğalgazı en ucuza kullanan ülkelerden birisiyiz." dedi.

İP'li Türkkan: Vatandaşlarımızdan şikâyet alıyoruz

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Türkiye genelinde artan soğuklarla beraber tüketilen doğal gazın miktarı da maliyeti de çok ciddi yükseldi. Vatandaşlarımızdan 'biz doğal gaz faturalarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz.' şeklinde şikâyet mesajları alıyoruz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçtiğimiz aylarda, başörtülü bir kadının çocuğu için yaptığı abartılı kutlama merasimini diline dolayan Türkkan, kızının düzenlediği şatafatlı Noel partisine sessiz kalmıştı. Kızı Dilara Türkkan’ın Hristiyanlara özenerek Noel kutlamasına sessiz kalan Türkkan’ın, vatandaşların doğalgaz faturalarını hatırlaması güldürdü.  

HDP'li Turan: Doğalgaz zamları politiktir

İP'li Türkkan'dan sonra PKK sevici HDP adına söz alan Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da doğalgaza yapılan zamların politik olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Doğal gaz zamları politiktir. Bunu hiçbir biçimde zorunluluktan, uluslararası âlemdeki doğal gaz fiyatının artmasından kaynaklı olarak izah etmek mümkün değil. Rusya'yla yapılan doğal gaz anlaşmaları ne yazık ki ülkemizin çıkarlarını ifade eden ya da savunan anlaşmalar değil. Yani iktidarın dönüp 'Ya biz bu fiyattan niye anlaşma yapıyoruz? Bunları yeniden bir müzakere edelim.' demesi gerekmez mi?"

CHP'li Akın: İnsanlarda para ödeyecek güç kalmadı

HDP'li Türkkan'dan sonra CHP grubu adına söz alan Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise, "Şu anda halkımız evlerinde bir odaya girmiş, battaniyeleri üzerine çekerek doğal gazı ve elektrikleri kapatmış durumda. Bu tabloyu görmeniz için Güneydoğu Anadolu'ya falan gitmenize de gerek yok. Balıkesir'e de gelip bakabilirsiniz. Çünkü insanlarda artık para ödeyecek bir güç kalmadı." diye konuştu.

AK Partili Şatıroğlu: 81 ilin 550 yerleşim yerine doğalgaz ulaştırıyoruz

Şer ittifakının eleştirilerine AK Parti grubu adına cevap veren İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, konuşmasının başlangıcında 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarla doğal gaz arzının Türkiye'nin 81 iline de sağlandığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"2002 yılına döndüğümüzde ülkemizde sadece 5 büyük ilimizde doğal gaz dağıtımı vardı. O illerimiz İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'ydi. Gerek BOTAŞ'ın iletim hatlarındaki yatırımları gerekse dağıtım özelleştirmeleri sonucunda şu an Türkiye'mizin 81 ilinin 550 yerleşim yerinde doğal gaz arzı sağlanmış bulunmaktadır. Hala Enerji Bakanlığımıza, çok küçük olmasına rağmen, 3-5 bin nüfuslu yerleşim yerlerinden bile doğal gaz dağıtım talepleri gelmeye devam etmektedir. Toplamda 16,5 milyon konut doğal gaz kullanmaktadır. Yani bu da 68 milyon vatandaşımıza doğal gaz arz ettiğimiz anlamına gelmektedir."

'Doğalgaz 18 yılda 4,2 kat artarken, asgari ücret 14 kat arttı'

"Doğalgaz fiyatlarına baktığımızda Türkiye Avrupa ülkeleri içinde metreküp başına euro bazında 0,21 euroyla doğal gazı uygun fiyata kullanan ülkelerden biri. Bizden sonra Macaristan, Romanya ve Hırvatistan gelmektedir." diyen Şatıroğlu şu karşılaştırmayı yaptı:

"Bir konutun yılda 1.500 metreküp aylık da ortalama 125 metreküp doğal gaz kullandığını düşünelim. 2002 yılında asgari ücret 164 lirayken, bir aylık ortalama doğal gaz maliyeti 52 liraydı. Bu oranın asgari ücretteki payı yüzde 32,2 düzeyindeydi. Bugün asgari ücret 2 bin 324 lira ve doğal gaz faturasının aylık ortalaması da 224 lira diyelim. Yani faturanın asgari ücrete göre payı yüzde 9,7'ye düştü. Ayrıca 52 lira olan doğal gazın fiyatı 224 liraya yükselirken on sekiz yılda 4,2 kat arttı. Buna karşın asgari ücret ise 14 kat yükselmiştir. Bunu da unutmamamız gerekir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hatice

Vatandaslardan sikayet aliyorlarmis sizin yandaslarinizin sikayet etmedigi hic birsey yokku eskiden sobayla isinirdik tabi ona isinma dersek dogalgaz yurtdisindan geliyor evimizin hertarafi isiniyor her dakika sicak su uzat ayaklarini tv ni seyret eh artik bunun birde odemesi olacak sikayet etmeyin bence bu rahatliga yine en ucuzu dogalgaz

Salih

Yazık bu ülkenin evlatlarına
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23