• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selvi: Olmadı Selahattin başkan, olmadı

Yeniakit Publisher
2015-07-22 19:03:00 -
Selvi: Olmadı Selahattin başkan, olmadı

Suruç patlamasının sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu savunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 'Tarihi bir fırsatı ıskaladı' diyen Abdülkadir Selvi'den eleştiri geldi.

Türkiye'yi kana bulayan Suruc patlamasına ilişkin, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü "Yanlış yaptık Selahattin Başkan" başlıklı ironik yazısında, AK Parti hükümetinde olayın sorumlusu olarak eleştiren HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'a göndermelerde bulundu.

SELVİ: 6-8 EKİM OLAYLARI SONRASINDA DEMİRTAŞ'A AÇILAN KREDİ...

'6-8 Ekim olayları'nda Demirtaş'ın yaptığı beyanları hatırlatan Selvi, Demirtaş'ın o süreçte sorumsuzca davrandığını, yaptığı çağrı sonrası 53 kişinin öldüğünü, buna rağmen Demirtaş'a "göbek bağı PKK ile kesilmiş olan bir siyasi partiyi, Türkiyelileştirmek" adına yeni bir kredi açıldığı ve "6-8 Ekim yanlışının yüzüne vurulmadığı"nı, yeni bir şans tanındığını, hatta seçim öncesi HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamanın ardından yaptığı “İtidal çağrısı" üzerine kendisini yere göğe sığdıramadıklarını ifade etmesinin ardından, Suruç saldırısının ardından Demirtaş'ın "o gün edilmemesi gereken bir söz edip; yapılmaması gereken bir çağrı yaptığı"nı söyledi.

"OLMADI SELAHATTİN BAŞKAN, OLMADI"

"Suruç saldırısının faturasını kimse HDP'ye ya da Selahattin Demirtaş'a kesemez. Çok büyük bir haksızlık olur. Suruç'un bir mağduru da HDP." diyen Demirtaş, "Aslında Suruç saldırısı Selahattin Demirtaş'ın Türkiyelilik açılımının samimiyet testiydi. Halka silahlanma çağrısı yapacağına teröre karşı ülkesi ve halkıyla birlikte ortak bir tavır koysaydı, işte o zaman kendi adına küçük ama Türkiyelileşme konusunda adına büyük bir adım atmış olacaktı. Tarihi bir fırsatı ıskaladı. O gitti, Cemil Bayık'ın dilini kullandı. Kendisini uyaranları ise "IŞİD kafası"nda olmakla suçladı. Olmadı Selahattin Başkan, olmadı." diyerek eleştiride bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YÜKSEKDAĞ'I DA ELEŞTİRDİ: SANKİ MARJİNAL BİR ÖRGÜTÜN SÖZCÜSÜ...

Selvi, Demirtaş'ın yanısra HDP'nin 2. eş başkanı Figen Yüksekdağ için, "yüzde 13 almış bir partinin eş başkanı olarak değil, marjinal bir örgütün sözcüsü gibi konuştu." idiyerek eleştiri yaptı.

"AK PARTİ IŞİD'İN HAMİSİ DEĞİL, MAĞDURU..."

"Cihatçı gruplara katılmak üzere Türkiye'den son 3 yılda 10 bin kişinin Irak ve Suriye'ye gittiğini, bunların 7 bininin de IŞİD'e katılmış olduğunu" ifade eden Selvi, HDP'nin hükümeti suçlamasına karşılık, Selvi'den "AK Parti ve Türkiye, IŞİD'in hamisi değil, mağduru." diye savunma geldi.

"Hadi cihat için Suriye'ye, Irak'a gitti diyelim? Niye Türkiye'ye dönüp, eylem yapıyorlar?" diyerek sorgulayan Selvi, "IŞİD'cilerimiz var ama IŞİD uzmanlarımız yok" diye eleştiride bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23