Şehriyeli pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Türk sofralarının ekmek, su gibi vazgeçilmezlerinden birisi olan pilav, çeşit çeşit sulu yemekleri tamamlamanın yanı sıra bazen tek başına da bir öğünü kurtarıyor.
Türk sofralarının ekmek, su gibi vazgeçilmezlerinden olan pilav, yemeklerin yakışıyor ve yanı sıra bazen tek başına da bir öğünü kurtarıyor.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı
Pirinçler, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur. Pirinçler ilave edilerek, 3 dakika daha kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alınır ve tamamen suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun