• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Yeniakit Publisher
2017-09-20 20:45:00 - 2017-09-20 20:46:21
Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, "dur" ihtarına uymayan araçtan açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Aybek'in cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, "dur" ihtarına uymayan araçtan açılan ateş sonucu şehit olan 22 yaşındaki polis memuru Anıl Kaan Aybek, son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi önünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Aybek'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camisi'ne getirildi.

Emekli polis memuru baba Çetin Aybek'in taziyeleri kabul ettiği cenaze töreninde, şehit polisin annesi Hülya Aybek ve kız kardeşi Merve Aybek'in üzgün olduğu görüldü.

Burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından dualar okundu, helallik alındı.

Şehit polisin tabutu daha sonra tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak, vatandaşların da desteğiyle cenaze aracına götürüldü. Bu esnada zaman zaman tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde de slogan attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, şehidin akrabaları ve mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği görüldü.

Şehit polis memuru Aybek'in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Gaziosmanpaşa'da gece saatlerinde Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Cebeci Caddesi 1190. Sokak'ta devriye gezen güvenlik güçleri, şüphe üzerine bir aracı durdurmak istemiş, ihtara uymayan şüphelilerin bulunduğu araçtan silahla ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Anıl Kaan Aybek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23