SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünde 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri ve Paralel yapıya aktardıkları iddia edilen 23 kişi, 5 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı.
ISPARTA - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde 23 kişinin 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri ve paralel yapıya aktardıkları iddia edildi.
Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl SDÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Y.P’nin tutuklanmasının ardından soruşturmayı genişletti.
Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta, İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ’da çok sayıda adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O’nun da bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin arasında, adam öldürme suçu dahil 17 suçtan aranan bir kişinin de olduğu öğrenildi.
Adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 3 şarjör, 75 dolu fişek, sahte nüfus cüzdanı, 3 şirket kaşesi, değişik bankalara ait 9 hesap cüzdanı, çek defteri, 6 kredi kartı, 2 bankamatik kartı ele geçirildi.
Isparta Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve Gülkent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
8 PARAVAN ŞİRKET KURULDUĞU İDDİASI
Öte yandan şüphelilerin zimmetine geçirdikleri 11 milyon 465 bin lirayı İstanbul’da kurdukları 8 paravan şirket ve bankalar aracılığıyla akladıkları, daha sonra dikkat çekmemek için önce örgüt üyeleri arasında dağıttıkları, ardından tekrar toplayarak “paralel yapı”ya gönderdikleri yönünde inceleme yapıldığı kaydedildi.