• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sayıştay Daire Başkanlığına Özyer seçildi

Yeniakit Publisher
2019-09-06 18:06:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sayıştay Daire Başkanlığına Özyer seçildi

Sayıştay Daire Başkanlığına, 8. Daire Üyesi Özyer seçildi.

Sayıştay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sayıştay Genel Kurulu toplandı. Toplantıda, Sayıştay Daire Başkanlığına, 8. Daire Üyesi Mehmet Ali Özyer seçildi.

MEHMET ALİ ÖZYER KİMDİR?

Özyer, 1963'te Karaman'da doğdu, 1985'te Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

ABD'de yüksek lisansını tamamlayan Özyer, 2014'te Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Ekonomisi alanında doktora derecesini aldı.

Özyer, Devlet Yatırım Bankasında Uzman Yardımcılığı, ardından 1987-2004 yıllarında Maliye Bakanlığında sırasıyla Hesap Uzmanlığı, Daire Başkanılığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Maliye Bakanlığındaki görevinden sonra Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İslam Konferansı Örgütünde İç Denetçilik, Maliye Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği de yapan Özyer, 2004-2007 yıllarında Emek İnşaat ve İşletme AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

Sayıştay Üyeliğine 2009 yılında seçilen Özyer'in, vergi mevzuatı alanında yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

Özyer, evli ve iki çocuk babası. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23