• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sayan: Kemal Kılıçdaroğlu bir an önce istifa etmeli

Yeniakit Publisher
2014-04-01 09:45:00 - 2014-04-01 11:20:47
Sayan: Kemal Kılıçdaroğlu bir an önce istifa etmeli

CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) eski üyesi Savcı Sayan; CHP’nin, MHP ve cemaatle ittifak yaptığını belirterek, “Kirli ittifakın başı Kemal Kılıçdaroğlu bir an önce istifa etmeli. CHP’yi emin ellere teslim etmeli” dedi.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL - Savcı Sayan, AK Parti’nin seçim zaferini ve siyasi partilerin aldıkları oyları gazetemize değerlendirdi.

KİRLİ İTTİFAKIN BAŞI KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETSİN

Savcı Sayan, Türk halkı çok büyük bir halk olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’ni çok büyük bir felaketten daha kurtardığını söyledi. Sayan; operasyona karşı Türk halkının yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğini ve başarılı olduğunu hatırlatarak, “Bunu kutlamak lazım. Ben cemaat ile CHP tabanının hiçbir zaman uyuşmayacağını, birlikte hareket edemeyeceğini, doku uyuşmazlığı olduğunu defalarca söyledim. Bugünkü sonuçlar da benim ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. Böyle bir birliktelik ve beraberlik mümkün değildi. Birbirlerini kandırmasınlar. Tepedekiler farklı düşünebilir ama, böyle bir şeyin olamayacağını bir kez daha gördük. Mustafa Sarıgül de olsa, başkası da olsa cemaat ve CHP işbirliğinin tutmadığı görülmüştür. Kirli ittifakın başı Kılıçdaroğlu bir an önce istifa etmeli. CHP’yi emin ellere teslim etmeli” ifadelerini kullandı.

CHP-MHP VE CEMAAT MESAJI ALMIŞTIR

Savcı Sayan, Fetullah Gülen cemaatinin kirli ittifakla mevcut partileri kullandığını hatırlatarak, “O da (Fetullah Gülen) Türk halkına kendini sunsun. Zaten beğeniliyorsa oy verilir. Bugün görülmüştür ki böyle bir ittifakın CHP’ye faydası değil zararı dokunmuştur. Dolayısı ile cemaate de zararı dokunmuştur. CHP-MHP ve cemaat ittifakıyla Başbakan Erdoğan’a ders verme mantığı ile hareket etmiş, sonuç olarak ise, Türk halkı hepsine ders vermiştir. Bunun yanında partilerin kendi içerisindeki tabanı da bu durumu kabullenmediğini sandıkta göstermiştir. Umarım bu birlikteliği sağlamaya çalışanlar bu mesajı anlamışlardır” diye konuştu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23