• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savaş her an patlak verebilir! Azerbaycan askerlerine ateş açıldı

Yeniakit Publisher
2021-07-26 11:14:00 -
Savaş her an patlak verebilir! Azerbaycan askerlerine ateş açıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin Kelbecer bölgesinde provokasyonlara imza atarak bölgede ateş açtığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni askerlerinin Kelbecer bölgesindeki mevzilerine ateş ettiği açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gece saat 3:00 itibarıyla hafif silahlar ve bomba atarlarla ateş edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu istikamette konuşlu Azerbaycan ordusu birlikleri gerekli karşı tedbirleri uyguluyor” ifadeleri kullanıldı.

Dağlık Karabağ’da bir buçuk ay süren çatışmaların ardından Bakü ile Erivan arasında Moskova’nın arabuluculuğunda 10 Kasım 2020’de imzalanan barış anlaşmasının sonucunda Kelbecer bölgesi de Laçin ve Ağdam bölgeleri gibi Azerbaycan’ın kontrolüne geçti. Anlaşmada tam ateşkesin sağlanması, cenazelerin iadesi ve bölgeye Rus barış güçlerinin konuşlandırılması öngörülüyor. Ancak anlaşmaya rağmen taraflar zaman zaman birbirlerini ateş etmekle suçlasa da söz konusu gelişmelerin Ermenistan'ın provokasyonları neticesinde doğduğu biliniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Anlaşılan Ermenistan, Hâla Akıllanmamış Tekrar İyi Bir Ders İstiyor Azerbaycan da, Vetecektir Hiç Şüphesiz ki Tūrkiye nin, Desteği İle.

kiowa

ermeniye rus a rum a yunan a fransıza pkk ya abd ye kefereye inanır anlaşma yaparsanız böyle olur.....müslüman uyanık olmalı sözü bir anlam ifade etmiyor demekki...gelen aldatıyor giden aldatıyor...bu yediğimiz kaçıncı kazık...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23