• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şaşırtmadı!.. ABD askerlerinin Suriye'de kalmasını, Trump'ın patronu istemiş!

Yeniakit Publisher
2019-10-22 10:38:00 -
Şaşırtmadı!.. ABD askerlerinin Suriye'de kalmasını, Trump'ın patronu istemiş!

Siyonist kuklası ABD Başkanı Donald Trump, askerlerinin Suriye'de kalmasını İsrail'in istediğini söyledi. Ayrıca Trump, Ürdün'ün de askerlerin kalmasını söylediğini iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da kabine toplantısında konuştu. Suriye’deki ABD askerlerinin tamamını hala çekmek istediğini ancak İsrail ve Ürdün’ün ABD’den bir grup askerin Suriye’de kalmaya devam etmesini istediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’de petrol sahalarının korunması amacıyla Suriye’de bir grup askerin bırakılması seçeneğinin değerlendirildiğini ancak bu konuda nihai kararın henüz verilmediğini söylemiş, Trump’a bu hafta seçenekleri sunacaklarını belirtmişti.

Trump, “Az sayıda askerin, petrolü koruma altına almak için, Suriye’nin tamamen farklı bir bölgesinde, Ürdün yakınlarında ve İsrail’e yakın bölgelerde kalacağını” söyledi, “Bu tamamen farklı bir mantık. Bunun dışında ABD askerlerinin kalması için sebep yok” ifadelerini kullandı.

Ankara'dan sonra İsrail'e gitmişti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara temaslarının ardından İsrai’e giderek ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından bölgede İran’ın güçleneceği konusunda endişelenen İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

"Petrol için herkes savaşıyor"

Trump, Irak savaşına bir vatandaş olarak hep karşı çıktığını hatırlattı, “Hatırlarsanız Irak savaşına karşı çıkmıştım. O zaman etki gücüm yoktu ama vatandaş olarak hep Irak’a girilmesine karşı çıkmıştım. Çok iyi bir karar değildi. Ama giriyorsanız da petrolü tutun demiştim. Aynı şey burada da geçerli. Petrolü sağlama alın. Biz de petrolü sağlama almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Trump, ABD'nin Suriye’nin kuzeyinde YPG'nin Suriye petrolünden elde edilecek gelire, nakit akışına erişimlerinin olması için bir şeyler düşüneceklerini belirtti, “Belki bunun doğru dürüst yapılabilmesi için petrol şirketlerimizden birini göndeririz” diye konuşan Trump “Çok büyük bir petrol sahası değil ama var olan petrol için herkes savaşıyor” dedi.

Suriye’de ABD ve Türkiye arasında sağlanan ateşkes uzlaşmasını da değerlendiren Trump, ufak tefek çatışmalara rağmen ateşkesin büyük ölçüde işlediğini, YPG'nin daha güvenli bölgelere doğru çekildiğini söyledi.

Trump, “Hep soruyorlar Trump’ın bu işten kazancı ne oldu diye. Size ne aldığımızı söyleyeyim. Askerlerimizi eve döndürüyoruz.” dedi. Suriye’deki ABD askerleri için “Eve dönmeden önce farklı bölgelere gidecekler. En nihayetinde eve dönecekler” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ccc

Patronu değil kocasıdır.

mert

Bu fitne kaynağı siyonist yahudiler yeryüzünden silinmedikçe dünyaya barış ve huzur gelmez.Dünyanın bütün milletlerinin uyanıp, birleşip yahudilere bir ders vermesi elzemdir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23