• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saldırı sonrası ABD'den sert tepki: Karşılığını vereceğiz

Yeniakit Publisher
2020-04-01 00:09:00 -
Saldırı sonrası ABD'den sert tepki: Karşılığını vereceğiz

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Irak'ta bulunan ABD üslerine bombalı saldırılar devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD askerlerini ve elçilik binalarını hedef alan saldırılara en sert şekilde karşılık verileceğini bildirdi.

ABD, Irak'taki büyükelçilik binaları ve vatandaşlarını hedef alan saldırılara karşılık verileceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, son dönemde Irak'taki askeri üsleri ve elçilik binalarını hedef alan saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Pompeo, halkları açlıktan ölürken bazı kimselerin hala silah ve bomba üretmeye devam ettiğini belirterek, "Irak'ta büyükelçiliğimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan saldırılara karşılık vereceğiz" dedi.

"Kuzey Kore'ye yardım önerisinde bulunduk"

Pompeo, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İran, Venezuela ve Kuzey Kore'ye yardım önerisinde bulunduklarını aktarırken, "Bu bir insani mesele, ne yazık ki biz bu ülkelerin halklarına hükümetlerinden daha fazla yardım etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD üslerine saldırılar arttı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta geçtiğimiz Ocak ayının başında İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatlarını kaybetmesinin ardından ABD Bağdat Büyükelçiliği binası ve askeri üslerine saldırılarda büyük artış yaşandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gerçek

Terket kutsal topraklarımızı buraların sahipleri müslümanlar hristiyan ve diğer dinlere mensup yüzyıllardır burada yaşarlar. Go home ABD.

kamil uyar

müslüman topraklarda senin ne işin var ey kafir? bu bölgenin insanının kürdü, türkü, arabı, çerkezi, zazasıyla TEK DÜŞMAN KAFİRLERDİR. YANİ YAHUDİ VE HIRİSTİYANLAR. bu topraklarda tek kafir kalmadığı gün, akan kan duracaktır!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23