• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölüm haberini basın toplantısından 15 dakika önce öğrendi!

Yeniakit Publisher
2020-04-02 15:53:00 - 2020-04-02 15:58:24
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölüm haberini basın toplantısından 15 dakika önce öğrendi!

İstanbul'da dün yeni tip koronavirüsten (Covid-19) dolayı hayatını kaybeden İstanbul Tıp Fakültesi profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun ölüm haberinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya basın toplantısından dakikalar önce verildiği öğrenildi.

Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gözleri doldu, sesi titredi. Sağlık Bakanı Koca, İstanbul Tıp Fakültesi profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun vefat haberini üzülerek tüm Türkiye'ye verdi. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vefat haberinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya dün akşamki toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun vefat haberi oğlu Onur Taşçıoğlu tarafından sosyal medyada duyurulmuştu.

Prof. Dr. Tükek üzüntüsünü dile getirerek, "Fahrettin bey bizim mezunumuz. Bu süreçte hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın bakanımız sürekli Cemil hocamız hakkında bilgi aldılar. Sonuna kadar takip ettiler. Saat 19 gibi vefat etti hocamız. Toplantıdan 15 dakika önce bu haberi verdik. Kendisi de üzüntüsünü yoğun bir şekilde dile getirdi toplantı sırasında" dedi.

Prof. Dr. Tufan Tükek, "İç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" diye konuştu.

"Cengaver gibi çalışıyordu"

Aynı odayı paylaşan mesai arkadaşı İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler ise Corona Virüs tanısı konmadan 1 saat öncesine kadar çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Güler, "Ben 40 yıldır beraber çalışıyorum. Aynı odayı kullanıyorduk. Cengaver gibi çalışıyordu. Görev şehididir. Pazartesi günü beraberdik. Hastaya baktı her tarafının ağrıdığını, öksürdüğünü, ateşinin olduğunu söyledi. Hemen servis muayene bölümüne geçtik ve bu bahtsız tanı konuldu. Çok direndi ama maalesef kaybettik. Genel dahiliye camiası için çok büyük bir kayıp. Son ana kadar beraberdik. Saat 10.00'da teşhis konuldu. Saat 09.00'da hasta muayene ediyordu. O kadar özveri ile çalışıyordu. Üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Çınarımızdı babamızdı. her şeyi ondan öğrendik"

12 yıl Prof. Dr. Taşçıoğlu ile çalışan hastane personeli Yıldız Gedik de anma töreninde gözyaşlarını tutamayanlar arasındaydı. Gedik, "O bizim her şeyimizdi, çınarımızdı, babamızdı. Her şeyi ondan öğrendik. 1 Nisan şakası yaptı sanki. İnanamıyoruz. Çok üzüntülüyüz. Acımızı paylaşamıyoruz. Tek söyleyeceğim şey bir çınardı. Koltuğunun altına aldı hepimizi, bizim için kötü bir kayıp. 12 yıldır beraber çalışıyoruz. Çok emeği var bende çok hakkı var" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

O.U.

Yahu bu adam 67 yaşında Feriha öz denilen doktor kadın 87 yaşında yani bu insanlar vade dolup öldü demiyorlar yok korona virüsten öldü yalan yahu bir insanın 200 sene ömrümü var bunlar normal yaşından dolayı vade gelmiş ölmüş bu kadarda yalan söylemeyin insanları panik halinde sokmak için bunları uyduruyorsunuz yahu memlekette normal ölüm yokmu .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23