• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saddam Hüseyin yıllar önce uyardı: Esad ailesi ve İsrail işbirlikçisi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Esad rejiminin İsrail’le işbirliğini açıkça ifşa ettiği konuşma yeniden gündem oldu.

 Haber Merkezi 

Suriye’de 61 yıldır hüküm süren BAAS rejimi çökerken, rejimin gizli yüzü ve skandalları gün yüzüne çıkıyor. Esad ailesinin “vatansever” maskesi altında Siyonist İsrail ile kurduğu ilişkiler, tarihi belgelerle bir kez daha doğrulandı.

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin, yıllar önce yaptığı bir açıklamada Esad rejiminin İsrail’le işbirliğini açıkça ifşa etmişti. Saddam, İsrail’e yönelik büyük bir saldırı hazırlığında olduklarını belirttiği konuşmasında, Suriye rejiminin bu saldırıyı nasıl sabote ettiğini şu sözlerle anlatmıştı:

“Tanklarımızı yüzlerce kilometre taşıdık. İsrail ordusunu durdurduk ve Moşe Dayan’ı başarısızlığa uğrattık. Irak ordusu, İsrail’e karşı tam kapsamlı bir saldırı başlatmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Ancak tam bu sırada Suriye rejiminden saldırıyı durdurma emri geldi ve İsrail ile ateşkesi kabul ettiler. Bu iş birliği nedeniyle Irak ordusu geri dönmek zorunda kaldı ve Arap topraklarını yabancılardan temizleme şansı elimizden alındı.”

Bu açıklamalar, Esad rejiminin Arap dünyası içerisindeki ikiyüzlü tavrını gözler önüne sererken, Suriye halkının yıllardır maruz kaldığı zulüm ve ihanetin boyutlarını da bir kez daha ortaya koyuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HTŞ

ŞİMDİ SEN VE HŞT BÜTÜ. SİLAHLARI. OMBALAYARAK YOK EDİYOR KATİL CANİ. İSRAİL SAYENŞZDE ZEVİNİN SAPANIZLA GİDERSİNİZ SİZE O GELMEZSE PEGERLARINIZI UZAKTAN PATLAGMAZSA

Qwerty

Abi atletimizi dahi satarız silah üretin füze üretin gelip çalışırız bir kürt olarak söylüyorum silah üretimini 20 katına çıkartalım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23