• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saç kavurma tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-11-01 00:22:00 - 2021-11-01 00:41:04
Saç kavurma tarifi, nasıl yapılır?

Tam kıvamında pişmiş, içi yumuşacık ve sulu kalmış sac kavurma tarifleri nasıl yapılır tüm detaylarıyla karşınızda: Sac kavurma tarifi!

Tam kıvamında pişmiş, içi yumuşacık ve sulu kalmış sac kavurma tarifleri nasıl yapılır tüm detaylarıyla karşınızda: Sac kavurma tarifi!

Saç kavurma tarifi malzemeleri

  • ½ kg kuzu eti
  • 2 tane sivribiber
  • 2tane domates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 bardak sıvı yağ (kuyruk yağı da konulabilir)
  • Karabiber
  • Tuz, pul biber, kekik

Yapılışı

Sıvı yağ saca konulur ardından doğranmış etler ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Yarım çay bardağı su dökülerek çekmesi sağlanır. Sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir. Kapak kapatılarak biraz kavrulması sağlanır. Biberler, domatesler doğranarak eklenir. Kapağı kapalı halde aralayarak arada karıştırılır. Tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23