• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye' mesajı geldi

Yeniakit Publisher
2018-08-21 08:42:00 - 2018-09-26 21:51:20

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye' mesajı geldi

Ruslar; Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin katılımıyla 7 Eylül’de İstanbul'da yapılması planlanan dörtlü Suriye zirvesi hakkında bir açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, "Rusya olarak dörtlü Suriye zirvesi için Almanya ile temaslarımızı başlattık. Fransa ile de benzer çalışmalarımız sürüyor. Türk tarafıyla yürüttüğümüz yoğun trafikten ise bahsetmek bile yersiz. Tüm ilgili taraflarla yapılan görüşmeler neticesinde çok yakında yine Türk tarafıyla önemli ve enteresan yeni bir görüşmemiz olacak" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, önceki gün yaptığı açıklamada, Putin-Merkel görüşmesinde dörtlü zirvenin gündeme geldiğini belirterek, ikilinin öncelikle yardımcılar ve uzmanlar düzeyinde görüşme yapılması konusunda anlaştığını ifade etmişti.

DOLAR MESAJI

Öte yandan, Rusya’nın dış ülkelerle askeri işbirliğinden sorumlu Federal Askeri Teknolojileri İşbirliği Ajansı’ndan Dmitriy Şugayev, Moskova’nın yabancı ülkelere silah satışında dolar kullanmaktan vazgeçmeyi ciddi olarak düşünmeye başladığını açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasında yapılan S-400 hava savunma sistemleri anlaşmasının bedelinin 2.5 milyar dolar olduğu biliniyor. Bu paranın bir kısmı Ankara tarafından nakit ödenerek, aslan payının Rus rublesiyle açılacak krediyle karşılanması planlanıyor. Dolayısıyla Ankara’nın S-400 sistemleri için yatırdığı ilk kapora dışında tek bir dolar ödememesinin yolu açılmış olacak.

(Hürriyet)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23