• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Gözaltına alınma" korkusuyla New York ziyaretini iptal etti Korkak Yahudi ininden çıkamıyor

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"Gözaltına alınma" korkusuyla New York ziyaretini iptal etti Korkak Yahudi ininden çıkamıyor

Terör devleti İsrail basını, siyonist soykırımcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinlilere yönelik politika ve uygulamaları nedeniyle "gözaltına alınma" endişesiyle bu hafta New York'a yapacağı ziyareti iptal ettiğini ileri sürdü.

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre Ben-Gvir, Birleşmiş Milletler (BM) Polis Şefleri Zirvesi'ne katılmak üzere New York'a planladığı ziyareti, insan hakları gruplarının protesto gösterileri düzenlemesi ve hakkındaki gözaltı ile soruşturma taleplerinin artması endişesiyle iptal etti.

Haberde, iptal kararının, Ben-Gvir'in radikal söylem ve politikaları nedeniyle protestolarla karşılaşabileceğine ve yasal baskılara maruz kalabileceğine işaret eden iç güvenlik ve siyasi değerlendirmelerin ardından alındığı vurgulandı.

The Jerusalem Post gazetesinin haberinde ise Ben-Gvir'in bu hafta New York'ta düzenlenecek uluslararası polis şefleri konferansına katılımını iptal etmesinin arkasında yasal baskıların olduğu belirtildi.

Gazete, Belçika merkezli insan hakları kuruluşu Hind Receb Vakfının, Filistinli esirlere yönelik politikaları nedeniyle Ben-Gvir hakkında ABD'de yasal şikayetlerde bulunarak, bu iptalde rol oynadığını aktardı.

Kuruluşun, ABD Adalet Bakanlığına Ben-Gvir hakkında yasal işlem başlatılması için başvuruda bulunduğu ve New York Eyalet Başsavcısını da resmi bir soruşturma açmaya çağırdığı kaydedildi.


Hukuki hesap verebilirliğin artık teorik bir durum olmaktan çıktığını vurgulayan Hind Receb Vakfı, Ben-Gvir'e karşı yasal adımlar atılması için ABD makamlarına baskı yapmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Ben-Gvir'in ofisinden ise iptal kararının gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Gelecek hafta dünya genelinden polis şeflerinin katılımıyla New York'ta düzenlenecek konferansa gitmekten vazgeçen aşırı sağcı "Yahudi Gücü" partisi lideri Ben-Gvir, hem ülkesinde hem de uluslararası alanda en çok tartışılan figürlerin başında geliyor.


Ben-Gvir, mayıs ayı sonlarında, denizde müdahale edilerek gözaltına alınan "Sumud Filosu" aktivistlerinin elleri kelepçeli şekilde diz çöktürülerek darbedildiğini gösteren bir videoyu paylaşmasının ardından uluslararası tepki çekmiş, Fransa ve İrlanda'ya girişi engellenmişti.

Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeler Ben-Gvir'e yönelik Avrupa genelinde yaptırımlar uygulanmasını talep ederken, İtalya ve Fransa yargı makamları da aktivistlere işkence yapıldığı suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

İngiliz "Middle East Eye" internet sitesi de mayıs ayında, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM), Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich hakkında gizli yakalama kararı çıkarılması yönünde başvuru yapıldığını bildirmişti.


İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları boyunca Filistinlilerin zorla göç ettirilmesi çağrılarını yineleyen Ben-Gvir hakkında, esirlere yönelik kışkırtıcı açıklamaları ve esirlerin idam edilmesini öngören yasa tasarısı girişimleri nedeniyle de uluslararası yakalama kararı çıkarılması talepleri artıyor.

UCM, 21 Kasım 2024'te Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Bu Yahudi şahsı, Ben-Gvir adıyla biliniyor ve İsrail'deki zalim söylemlerinin karşılığını uluslararası alanda da görüyor. Filistinlilere karşı yaptığı zulümlerin sorumluluğunu ABD'de hesap verebilecek kadar cesur değil! ABD'de insan hakları savunucuları, bu şahsiyetin yasal işlem görerek Türkiye gibi değerli ülkelerimizden de uzak durmasını sağlamak için mücadele ediyor. Allahü Teala, Filistin halkının zulmuna son vermesini ve İsrail’deki zalimlerin adalet karşısına çıkarılmasını nasip eylesin. Ben-Gvir gibi şahsiyetlere karşı Türkiye'nin hassasiyeti ve uluslararası platformda duruşu takdire şayan.

Mesut Sarp

Evet herif zalim,terbiyesiz,rasist yani aşırı derecede ırkçı, insan öldürmekten zevk alan her fırsatta müslümanlara hakaret eden, Türkiye hakkında fiilen yaptığı pislikler sayısız,p Müslümanları öldürenleri mukafatlandıran bir adi. Çıkmadı bir Müslüman ülke istihbaratı ki biz dahil bu şerefsizi ibreti alem için infaz eden !
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23