• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan bölgede kirli plan! Parayla yetiştirip dünyanın birçok yerine yollayacak

Yeniakit Publisher
2021-06-24 19:15:00 - 2021-06-24 19:20:33
Rusya'dan bölgede kirli plan! Parayla yetiştirip dünyanın birçok yerine yollayacak

Rusya, Esed rejimiyle koordineli olarak, Suriye'de gençleri saflarına çekmek için Halep'te askere alma bürosu açtı. Bölgede paralı yetiştirdiği askerleri, dünyanın birçok yerinde kullanmayı hedefliyor.

Rus Ordusu, Suriye'de gençleri saflarına çekmek için Halep'te ofis açtı. Rus özel kuvvetleri tarafından yetiştirilecek gençler muhaliflere karşı Rus ordusu arasında kalkan görevi görecek.

Geçtiğimiz haftalarda Rusya, Suriye'deki Rakka, Halep, Hama illerinde güvenliği artırmak için devreye girdiğini ve İran'ın Esed'e bağlı kamu mallarına müdahale etmesi sonucu Ruslar Wagner paralı askerleri güvenliği sağladığını ilk kez doğruladı.

Askere alma bürosu açtı

Ayn el Furat haber sitesine göre, Rus güçleri, Esed rejimiyle koordineli olarak, Halep şehir merkezindeki Al-Tal Caddesi'nde bir evi gasp ederek askere alma bürosu açtı.

Seçilen paralı askerler sadece Suriye'de değil Rusya'nın savaştığı diğer ülkelere de gönderileceği iddia edildi. Kaynaklar, Rus Ordusu'nun Suriye'de gençleri saflarına çekmek için Halep'te ofisi açtığını ve yeni askerleri Lazkiye'deki bir Hava Kuvvetleri İstihbarat kampında iki aylık bir askeri kursa tabi tuttuğunu bildirdi.
Rus subaylarının kabliyetine göre seçtiği Suriyeli gençler cephelere ayırılarak muhaliflere karşı savaşmaya başladı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aylık 150 dolar maaş teklifi

Rus kuvvetleri, Halep şehrinde gençleri milis saflarında savaştırmak için aylık 150 ABD doları maaş teklifinde bulundu.

Rusya'nın Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde kötüleşen yaşam koşullarından yararlanarak bölgedeki gençleri Suriye, Libya, Venezuela ve Ermenistan'da savaşmak üzere Wagner grubu gibi paralı asker olmaya ikna etmeye çalışıyor.

Wagner grubu

Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin'e ait güvenlik şirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerlerinin faaliyetleriyle tanınıyor. Putin'in yakın çevresinde yer alan Prigozhin, ABD'de seçimleri etkileme girişimi nedeniyle de Amerikan finansal yaptırımlar listesinde yer alıyor.

Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara desteği sırasında ismi sıkça duyulan Wagner, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter saflarında yer aldı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bize ne?

Şam'da Cuma namazını siz kılacaktınız hani.  

Hicabi

Bahsedilen ülke abd gavuru mu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23