• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya ilişkin açıklama

Yeniakit Publisher
2019-10-18 00:48:00 -
Rusya'dan ABD ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin ABD ile varmış olduğu 'geçici ateşkes' anlaşmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin ABD heyeti ile Barış Pınarı Harekatı üzerine vardığı anlaşma hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın öncelikli olarak 1998 yılında yapılan ‘Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin ABD heyeti ile Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı üzerine vardığı anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Lavrov, “Türkiye’nin kendi sınır güvenliği ile ilgili meşru kaygılarını anlıyoruz ve haklı buluyoruz. Biz 1998 yılında yapılan ‘Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz. Suriye’nin otoritesi ve Kürt oluşumları ve liderleriyle Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde sorunun diyalog yoluyla çözülmesini savunuyoruz” dedi.

Suriye’nin toprak bütünlüğü dahilinde yeniden bir yol belirlenmesi gerektiğini belirten Lavrov, “Bu yollar Türkiye’nin sınır güvenliği ve hassasiyetleri doğrultusunda uygulanmalı. Ortadoğu’nun bir kısmında biriken çelişkiler göz önüne alındığında bunu çok karmaşık bir süreç olduğunu düşünüyorum. Ancak başarılı olunması için tüm çabamızı sergileyeceğiz” dedi.

"Güvenliğini korumaya çalışmasını meşru olarak görüyoruz"

Lavrov, ABD ile Türkiye arasında anlaşmaya varılan mutabakat ile ilgili olarak, “Suriye'nin egemenliğini ve Türkiye'nin güvenliğini garanti edecek şartlar oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

“Bazı ülke liderlerinin Türkiye’nin operasyonunun meşru olmadığını savunmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna ise Lavrov, “Biz zaten net ifadeler kullandık. Türkiye’nin şu anda Suriye’de varlığını koruyan terörist tehditlere karşısında sınır güvenliğini korumaya çalışmasını meşru olarak görüyoruz. Aynı zamanda sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde cevap verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

ne anladım ben bundan? adana mutabakatına uy işi fazla kurcalama...

Hadra

Adı üzerinde TERÖRİST! Diyalog kimler arasında 1) İki Kişi arasında, 2) İki cemaat,Toplum, Aşiret, Oymak ne derseniz deyin; 3) Asıl Olan ve Olması gereken İki Devlet Arasında şimdi ; Sn Lavrov Suriye ile Türkiye arasında olacak ise ; Bu Teröristleri bu Bölge Kim ayarladı? Tehcir eddilen ve Bir çoğu Türkiyede olan Muhacir Suriyelilerin bize gelmesine Kim Sebep oldu? Ve neden bunu üzerinde durulmuyor da hep Türkiye hedefte oluyor? ŞU Teröristlerle bizi kim Muhatap etmek istiyor? Bunu onlarla konuşmuyorsunuz? Kendi Vatanına ve Masum,Mazlum ,Mağdur durmdaki vatandaşlarına Terörist muamelesi görerek tehcir ettiren Cins esada neden bir şey söylenmiyor da her zorluğa göğüs geren Türkiye hedefte oluyor. Eeee Laşenin üzerinde Vahşiler dans ediyor vesselam UYan Milletim Uyan Bırak Parti Purti olayını?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23