• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya, Suriye'de katliam yapmaya devam ediyor

Yeniakit Publisher
2016-06-12 18:53:00 -
Rusya, Suriye'de katliam yapmaya devam ediyor

Rusya'ya ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlip'te pazar yerini vurdu. Saldırıda çoğu çocuk en az 39 kişi katledildi.

Suriye rejimi ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Leys el-Faris, yaptığı açıklamada, rejime ait bir savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de pazar yerine hava saldırısı düzenlediğini belirtti.
 
Faris, ilk belirlemelere göre, saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin yaralandığını söyledi. 
 
Hava saldırısının yaşandığı bölgedeki bazı iş yeri ve evlerde yangın çıktığını, sivil savunma ekiplerinin duruma müdahale ettiğini belirten Faris, yaralıların kentteki sahra hastanelerine sevk edildiğini dile getirdi.

Kaynak:DünyaBülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23