• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rüşvetçi FETÖ! Türkiye'ye karşıtlarına yüzbinlerce dolar bağış yapıldı

Yeniakit Publisher
2020-02-03 07:35:00 - 2020-02-03 07:40:16

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Rüşvetçi FETÖ! Türkiye'ye karşıtlarına yüzbinlerce dolar bağış yapıldı

Türkiye-ABD ilişkilerinde son yılların en kötü günlerini yaşanırken Washington'da Türkiye karşıtı lobi faaliyetleri yürüten FETÖ'nün hainliklerinden biri daha gün yüzüne çıktı. Hain örgütün, tek kişi üzerinden 250 bin dolar bağış yaptığı belirendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2018 yılında ABD'de yapılan Kongre seçimleri esnasında Cumhuriyetçi Parti'ye yaptığı çeyrek milyon dolarlık para yardımı, siyasilere yapılan yardımları araştıran bir kuruluş tarafından ortaya çıkarıldı.

CREW isimli kuruluşun hazırladığı raporda, FETÖ'nün New York bölgesindeki "Golden Meadow Cultural Foundation" vakfı üzerinden bağışlar yapan ismin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçan Ömer Adsız olduğu kaydedildi.

"Elit" seviyeye yükselttiler

2018 yılında yapılan Kongre seçimlerinde en yüksek 50 yardımdan birinin Ömer Adsız tarafından yapıldığına dikkat çekilen raporda, Adsız'ın yaptığı yardım miktarı dolayısıyla "elit" kategorisinde bir bağışçı olarak öne çıktığı görüldü.

FETÖ'nün ABD'de, özellikle Kongre ve Başkanlık seçimlerinde siyasileri etkileri altına alabilmek için yaptığı para yardımları, daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen, tek kişi üzerinden yapılan 250 bin dolarlık bağış, CREW adlı site tarafından "dikkat çekici bir yardım" olarak altı çizildi.

Cumhuriyetçi parti bağışı geri iade ebebilir

USA TODAY'e göre, FETÖ tarafından 2015 yılında Senatör Kelly Ayotte'e 43.000 dolar bağış yapıldığı ortaya çıkmış, Senatör Ayotte, bu konuda ihmali olduğunu ve bağış kaynaklarını daha dikkatli incelemesi gerektiğini belirterek söz konusu parayı iade etmişti.

Soruşturma bekleniyor

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi'nin ciddi bir soruşturma başlatması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

Ulan şerefsiz,Haşhaşilerin burada acından ölüyor,sen kalkmış gâvuru besliyorsun,gâvur oğlu gâvur seni.

Mazhar sincar

Tam bir ırz düşmanı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23