• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus tarafından seyahat kısıtlamasına dair flaş çıkış!

Yeniakit Publisher
2021-06-11 18:28:00 -
Rus tarafından seyahat kısıtlamasına dair flaş çıkış!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Palankoyev, Türkiye'nin koronavirüs tedbirleri konusunda tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, "Ağustostan bu yana en az 10 kez Türkiye’yi ziyaret ettim, farklı bölgelerde oldum ve Türklerin salgın konusunda ne kadar ciddi olduğunu, güvenlik önlemlerine ne kadar sıkı uyulduğunu görüyorum. Herkes maske takıyor, tüm kurallara uyuyorlar. Daha önce uygulamaya konan kısıtlamaların yakında tamamen kaldırılacağını umuyorum" dedi.

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamasını ne zaman kaldırabileceğine ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

Bu yılın ilk 4 ayında, Türkiye ile Rusya arasındaki toplam ticaret, rekor 9 milyar dolara ulaştı ve yüzde 22,5’in üzerinde büyüdü. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Rusya ve Türkiye dost olmaya mahkum, birbirimize ilgi gösteren iki komşu ülkeyiz. Rusya’nın Türkiye’ye, Türkiye’nin Rusya’ya ihtiyacı var. Ekonomilerimizin birbirine rakip değil, birbirini tamamlayıcı olduğunu her zaman söylerim. Çünkü Rusya’nın sahip olduğu enerji, metaller ve çok daha fazlası Türkiye’de talep görüyor. Türkiye’nin sahip olduğu tarım, inşaat malzemeleri, turizm de Rusya’da talep ediliyor. Ortaya çıkan krizlere rağmen biz her zaman stratejik olarak birlikte olacağız, bundan eminim.

"Kısıtlamaların yakında tamamen kaldırılacağını umuyorum"

Bildiğiniz gibi Türkiye artık karantinadan çıktı, yeni bir turizm sezonuna girdi. Türkiye'nin ve turizm sektörünün diğer ülkelerden turist almaya hazır olma durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Ağustostan bu yana en az 10 kez Türkiye’yi ziyaret ettim, farklı bölgelerde oldum ve Türklerin salgın konusunda ne kadar ciddi olduğunu, güvenlik önlemlerine ne kadar sıkı uyulduğunu görüyorum. Herkes maske takıyor, tüm kurallara uyuyorlar. Türkiye’nin koronavirüs sorununu çözmek için her şey yaptığını düşünüyorum. Durum düzelmiştir ve daha önce uygulamaya konan kısıtlamaların yakında tamamen kaldırılacağını umuyorum.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eyüp

Birde bunu bizim yerli ve milli olmayan muhalefete sor. Tam temiz katıksız süzme Türkiye düşmanı.

deniz

ESKİDEN ALMANLAR KULLANIRDI TURİST GÖNDERİP GÖNDERMEME KONUSUNU ŞİMDİ RUSLAR BAŞLADI YAHU DÜNYADA BİR SÜRÜ ÜLKE VAR TURİZM ACENTELERİ GENİŞ PERSPEKTİFTEN BAKMIYOR SABİTLENİYORLAR BİR KAÇ ÜLKEYE ARKADAŞ DÜNYADA BİR SÜRÜ ÜLKE YOK MU ALTERNATİFLER YAPIN YOK RUS GELMİYORMUŞ YOK ALMAN GELMİYORMUŞ GELMEZSE GELMESİN ÜLKELERİN AFRASINI TAFRASINI ÇEKEMEYİZ GELMEZSENİZ GELMEYİN RUS KÖPEKLER AÇ KÖPEKLER ULAN BU AÇLARDA ADAM OLDU YA BAŞIMIZA FAHİŞE ULUS
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23