• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus gazeteci Ermenistan'ın içler acısı halini böyle anlattı: Her yer ceset dolu

Yeniakit Publisher
2020-10-20 11:55:00 - 2020-10-20 13:48:39

İşgal edilen topraklarını kurtarmak için karşı harekat başlatan kardeş ülke Azerbaycan, Ermenistan güçlerini cephede bozguna uğrattı. Bölgeye giden New York Times gazetesinden Rus gazeteci, "Cephe hattında dayanılmaz koku var. Askerlerin cesetleri haftalarca ortalıkta duruyor" sözleriyle Ermenistan'ın içler acısı halini ortaya koydu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmalar sürerken New York Times gazetesi muhabiri Anton Troyanovsky Ermenistan cephelerinde ölen askerlerin cesetlerinin haftalarca bekletildiğini yazdı.

Cesetler hala ortada duruyor

Ermenistan ve Azerbaycan arasında çatışmalar devam ederken, Ermenistan cephesinden ağır kayıp haberleri gelmeye devam ediyor. Çatışmaların başlangıcından bu yana Azerbaycan ordusu tarafından büyük bir darbe alan Ermenistan cephesinde, ölen askerler cesetlerinin haftalarca bekletildiği ortaya çıktı.

Ermenistan tarafından cepheyi ziyaret eden Troyanovsky, cephedeki durumu "Cephe hattında dayanılmaz koku var. Askerlerin cesetleri haftalarca ortalıkta duruyor" sözleriyle anlattı.

Ermenistan sivilleri hedef alıyor

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında üç hafta süren çatışmanın "şiddetli bir savaşa dönüştüğünü" yazan Troyanovsky Dağlık Karabağ ve Azerbaycan'daki saldırılarda sivillerin hedef alındığını da kaydetti. Bölgede geceleri insanların korkunç patlamalar ve sirenler sebebiyle uyuyamadığını belirten Troyanovsky sivillerin binaların bodrum katlarında yaşamaya başladığını ifade etti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Başçavuş

Dünya Milletlerine Çok Cektirdiniz Allah Sizlere Çektirerek Allah'ın Acelesi yoktur

bozeren

Ermeniler cesetleri almaya gelmese de, bu 'ateşkes' föneminde Azerbaycan, Ermeni sivil halka çağrıda bulunarak, yakınlarının cesetlerini almaya gelebileceklerini bildirirse,hem lehte ciddi bir kamuoyu oluşur, hem Ermenistan ciddi bir iç krizle karşı karşıya kalır. İlgililerin dikkatine sunarım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23