• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

RTÜK'ten Halk TV açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-09-25 22:22:00 -
RTÜK'ten Halk TV açıklaması

­RTÜK, Halk TV'ye verilen yayın durdurma cezasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığını belirterek, kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarıyla uygulamaya başlamasının gerektiği bildirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye verilen yayın durdurma cezasına ilişkin açıklamada bulundu.

Pazartesi gecesi başlaması gerekiyor

Bu ceza hakkındaki yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığını vurgulayan RTÜK, kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarı ile uygulamaya başlaması gerektiğini kaydetti.

8. maddeyi ikinci kez ihlal ettiler

RTÜK'ün sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından konuya dair yapılan açıklamada, Üst Kurulun 1 Temmuz tarihindeki kararı ile Halk TV'ye 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesindeki "Yayın hizmetleri; Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz." hükmünü ikinci kez ihlal etmesi sebebi ile 5 günlük yayın durdurma cezası verildiği hatırlatıldı.

Yargı tarafından kaldırıldı

Açıklamada, bahse konu idari yaptırım ile ilgili önceden alınan yürütmeyi durdurma kararlarının yargı tarafından kaldırıldığı vurgulandı.

Kararı desteklemeyen RTÜK üyelerinin davaları mahkemece reddedildi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamanın devamında ise, kuruluşun, Üst Kurulun verdiği idari yaptırım kararını pazartesi gecesi 00.00 itibarıyla uygulamaya başlaması gerektiği, ayrıca karara muhalif olan bazı RTÜK üyelerinin açtığı davaları da mahkemenin reddettiği bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adil

Türkiye de basın özgürmüs..... !!!

Zeytin

Özgür yeni Türkiye yersen
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23