• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

RTÜK ahlâksız dizilere el atmalı

Yeniakit Publisher
2020-08-03 09:26:00 - 2020-08-03 09:27:55
RTÜK ahlâksız dizilere el atmalı

Dizilerin ve sosyal medyanın aile yapısı üzerindeki etkilerini Akit’e değerlendiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “RTÜK’ün Türk aile yapısını bozucu ahlaksız dizilere karşı etkinliğinin artırılmasına yönelik gerekli düzenleme yapılmalı.

Her türlü ahlaksızlığın meşrulaştırıldığı dizilerde Türk İslam kültürü hiçe sayılırken, toplumun temelini oluşturan değerlerin ayaklar altına alınması, geleceğe yönelik önemli endişeler doğuruyor. Dizilerin ve sosyal medyanın aile yapısı üzerindeki etkilerini Akit’e değerlendiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “RTÜK’ün Türk aile yapısını bozucu ahlaksız dizilere karşı etkinliğinin artırılmasına yönelik gerekli düzenleme yapılmalı. Çünkü toplumu ayakta tutan ailedir. Aile bozulursa devlet bozulur” dedi.

Ar damarı çatlamış

Dizilerinin aile yapısını olumsuz etkilediğini ifade eden Ünal, şunları dile getirdi: “Bazı diziler genç dimağlara öyle şeyler enjekte ediyorlar ki. Artık böyle sıradanlaşıyor. Dün aramızda bile  konuşmayı bile ar saydığımız bazı kelimeleri gayet normal, sıradan bir şekilde yapılıyor. Çarpık ilişkiler toplumun içerisine girmiş. O yüzden böyle toplumu bozan dizileri de yasaklamak devletin görevidir. RTÜK, aile yapısını bozacak şeylerden herkesin geri durmasını sağlamalı.

Aile bizi ayakta tutuyor

Aile yapımız güçlü olmasaydı bu topraklardan biz 100 kere dışarı atılırdık” diyen Ünal, şöyle devam etti: “Çünkü o haçlı zihniyet hâlâ Müslüman Türk milletini bu coğrafyadan söküp atmayı düşünüyor. Biz buraya gelirken, elimizi kolumuzu sallayarak gelmedik. Mücadeleler ve şehitler vererek gelip burayı yurt edinmişiz. Şu an geldiğimiz nokta itibariyle, özellikle bu sosyal medyada ve 3-5 yaşındaki çocukların elinde bir telefon ile dünyanın içerisindeler. 3-5 yaşındaki çocuğa ‘al oğlum-kızım telefonla oyna’ diye telefon vererek çocuğumuzun geleceğini kendi elimizle karartıyoruz. Çünkü çocuklarımız telefonla oynamayı tercih ediyor ve açıp bir sayfa kitap okumuyor.

Sosyal medya sarsıyor!

Nuri Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocukları küçükken hem dini hem İslami anlamda hem de milli kültürümüz anlamında yetiştirmek hepimizin görevi. Burada da anne babalara, Milli Eğitim’e, Diyanet’e işler düşüyor. Türkiye düşmanları ahlaklı bir toplumdan rahatsız oldukları için aile yapısını bozmak istiyorlar. Bizi sosyal medyada alıştırıyorlar. Birbirinden kopuk aile içerisinde birbiriyle konuşmayan kişiler haline geliyoruz. Buna ‘dur’ demeliyiz.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

atakan699

RTUK e devlet bile dokunamiyor ben vatandas olarak ne yapacagimki, RTUK devlet gibi güclü ve dokunulmaz yani rezillige devam ve artik cooook gec

Bilal

Muhafazakarlar bizi bu hale getirdiler Ailemi kala-i ki Allah bize akil fikir iddian versin agacin kurdu agacin bedeninden oldu kimse artik bu muhafazakar partilere inanmaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23