• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Rozetsiz başkan olacağım" diyen Mansur Yavaş 2700 CHP ve İYİ Partiliyi işe aldı

Yeniakit Publisher
2020-04-12 14:50:00 - 2020-04-12 15:29:07
"Rozetsiz başkan olacağım" diyen Mansur Yavaş 2700 CHP ve İYİ Partiliyi işe aldı

31 Mart seçimleri öncesi yaptığı propagandada "Rozetsiz başkan olacağım" diyerek göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koltuğa oturduktan sonra verdiği sözleri unutarak 220 kişiyi işten çıkarıp yerine 2 bin 700 CHP ve İYİ Partili ismi işe aldı. Kendi yandaşlarını kayıran Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 300 otobüs alınması için aldığı yetkinin gereğini de yapmayarak toplu taşımanın koronavirüs salgını sırasında yetersiz kalmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerin koronavirüs salgını sırasında yetersiz kalması, Mansur Yavaş'ın 300 otobüs için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı krediyi gündeme getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, göreve geldikten sonra 220 kişiyi çıkardığı, 2 bin 700 kişiyi de işe aldığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan; Mansur Yavaş'ın, rozetsiz başkan olacağını hatırlatarak, "2 bin 700 CHP ve İYİ Partiliyi işe aldınız. Hani adam kayırma yoktu? Hani yandaşlık duracaktı" dedi.

"Sayın Yavaş borçlanma yetkisi verdik otobüsler nerede?"

AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Sinan Burhan, Twitter hesabından açıklamada bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Burhan; Mansur Yavaş'ın 'AK Parti Grubu bize otobüs almak için borçlanma yetkisi versin' dediğini belirterek, "Borçlanma yetkisi verdik. Peki otobüsler neden alınmadı? Vatandaş korona günlerinde otobüs yetersiz olduğu için hastalanabilir. Sayın Yavaş yardım toplamadan önce neden otobüs almıyorsun? Otobüsler nerede?" diye sordu.

"Hani adam kayırma yoktu?"

Burhan, Mansur Yavaş'ın 'Ben rozetsiz başkan olacağım' dediğini hatırlatarak, "2 bin 700 CHP ve İYİ Partili'yi işe aldınız. Hani adam kayırma yoktu? Hani yandaşlık duracaktı? Hani belediyelerde adalet olacaktı?" ifadelerini kullandı.

300 otobüs alınmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerin koronavirüs salgını sırasında yetersiz olması, Mansur Yavaş'ın 300 otobüs için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı krediyi gündeme getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili ve MHP'li Meclis üyelerinin de desteği ile 282 otobüs alımı ve 2 dolum istasyonu yapımı projesinde kullanılmak üzere EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş'a 60 milyon avro dış kredi kullanması için yetki verilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 18 Aralık 2019 tarihinde olağanüstü toplanmış, toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altınışık, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Biz Engin Altay gibi hayırlı hizmetlerin önünü tıkamayacağız. Ankara halkı için, Mansur Bey'in otobüs almak için borçlanmasına 'evet' diyeceğiz. Biz bugün de yarın da Ankaralıların hayrına 'evet' diyeceğiz" demişti.

AK Partili ve MHP'li Meclis üyelerinin de desteği ile 282 otobüs alımı ve 2 dolum istasyonu yapımında kullanılmak üzere EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş'a 60 milyon avro dış kredi kullanması için yetki verilmişti.

Yavaş: 300 yeni otobüs almak için kredi bulduk

Mansur Yavaş, "Ankara'da toplu ulaşım sıkıntılarını çözme çalışmalarımız dahilinde 300 yeni otobüs almak için yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına kredi bulduk. Belediye meclisimizin de bu talebi Ankara halkı için onaylayacağına inanıyorum" demişti.

Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

anğaralı

sanıyormusunuzki işe alınanlar chp.ipsizler lanetin biri ne demişti mansurda bilecekki oraya bizim oylarımızla geldi öyle kuru kuruya oturamaz adamı oyum oyum oyarız alınan kadroların yarısıda hdpkk lılar kimse kimseye kül yutturamaz yoksa 25 milyonun hesabınıda sorarız

akpnin yaptıgının %1 ini yapmadı 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23