• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reuters tüm dünyaya duyurdu! Türkiye istediğini aldı

Yeniakit Publisher
2020-09-24 14:09:00 - 2020-09-24 19:44:35
Reuters tüm dünyaya duyurdu! Türkiye istediğini aldı

Avrupa Birliği’nin Yunanistan ile istikşafi görüşmelere başlamaya hazırlanan Türkiye’ye yaptırım uygulama seçeneğinden uzaklaştığı belirtildi. Reuters’a açıklama yapan AB diplomatı “Türkler zekice bir oyun oynuyor, Türkiye istediğini aldı” ifadelerini kullandı.

Reuters son dakika olarak duyurduğu açıklamalar, dünyada çok ses getirdi. “Türkler zekice oynuyor, istediğini aldı” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin Yunanistan ile görüşmelere başlayacağını duyurması, Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetleri nedeniyle Türkiye yapılacak olan yaptırımların uygulama ihtimali düşürüldü.

Reuters’e konuşan AB diplomatları, bu gelişmenin ardından yaptırım tehdidinin düşük olduğunu açıkladı.

AB diplomatı: Diyalog yaptırım tehdidine ihtiyacı azalttı. Bu yüzden şu an 27 üye arasında böyle bir adım için konsensus yok
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kıbrıslı Rum bir diplomat Reuters'a yaptığı açıklamada "Korkarım, bu şekilde giderse Belarus konusunda ısrar etmek zorunda kalacağız. Elimizdeki tek silah o" diyerek AB'nin kendilerine başka bir diplomatik yol bırakmadığını belirtti.

Söz konusu diplomat, "Türkler zekice bir oyun oynuyor. Yunanistan'la yakınlaşarak bizim diğer ülkelerle aramızı açmaya çalışıyorlar" dedi. Rum diplomat, "Biz kenara itilmiş gibi görünüyoruz" diye ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

hükümet yunanistana dialok kapısını hiç kapamadı ki 

sukru

Türkiye kimsenin elinden birşey almıyor,Sadece ülkesinin hakkını yedirmiyor okadar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23